Vilka är de olika typerna av Truss Construction?

Inom byggverksamhet är truss strukturer som ofta används för tak och golv. Det finns en mängd olika former av truss konstruktion, som alla har sina fördelar och nackdelar. Truss designalternativ bygger på estetiska och strukturella behov, även om det finns en befintlig struktur att vara renoverade, får valmöjligheter begränsas. Architectural samråd kan hjälpa husägare fatta välgrundade beslut om fackverket Engineering val. P

Takstolar och fackverk består av en eller flera trianglar ansluten till stöd balkar. Detta truss byggsektorn strukturell integritet, eftersom styrkan i sidorna på trianglarna inte fluktuerar under tryck. Omvänt, fyrsidig siffror, såsom kvadratisk eller rektangulär form, kräver extra stärkande att garantera stabilitet.

Variationer på stilar i takstolar är nästan obegränsade, om sinnet kan föreställa sig en fackverket konstruktion design, finns det antagligen en arkitekt som kan skapa den. De två vanligaste fackverket mönster, dock är de lägrade eller vanliga stil och den parallella ackord eller plana fackverk. Den slog fackverk är en triangulär form används främst för yttertak. De parallella ackord fackverket har två parallella utanför hängslen eller ackord, stöds av fyrkanter som stöds av fyra sammankopplade trianglar inuti varje kvadrat. Dessa fackverk används för golv.

Många av de mer utarbetade typer av fackverk konstruktion baseras på dessa två stilar. Varje typ av fackverk formgivningen uppfylla exakt strukturella och estetiska mål. Båda dessa faktorer måste välja den bästa typen av fackverk ska användas för varje projektets form, storlek och krav på design. p

Floor klasar är byggda med styrka och pragmatism som viktigast, medan takstolarna ofta koncentrera sig på kosmetiska överklagande. I takstolarna är klimatet också en viktig fråga, eftersom varje typ av fackverk ger olika nivåer av isolering och luft-ånga obstruktion. De fyra vanligaste roof truss mönster höjs slagsida sjönk ackord, sax och parallella ackord. Personliga preferenser, budget och den övergripande utformningen av den struktur avgör vilket format som helst. En upphöjd häl takstol ger bästa energieffektivitet som dess utformning ger gott om utrymme för maximal isolering. Det skapar en dimma barriär, som hindrar potentiellt skadlig kondens, torr röta och mögel. De dyra produktionskostnader i kombination med behovet av isolering och installation material gör detta till ett dyrare alternativ.

På samma sätt som en upphöjd häl fackverket, en tappad ackord fackverk är lufttät och ger utrymme för djup isolering. Denna konstruktion utnyttjar längre dubbar och kräver stickspår där tak och väggar är förenade. Det är ofta det bästa alternativet om en interiör tak är instabil, trots de extra sidospår och isolering lägga till kostnaden.

dubbla takhöjden kräver ofta en sax fackverket, som har en design som liknar en hängglidare. Formen eliminerar behovet av en stödjande med balk och vägg. Denna takstol gör isolering på vinden en svårare uppgift och ökade lönekostnader.

En parallell ackord fackverk är också ett populärt val för konstruktioner med dubbla takhöjden och gör isolering av vinden lättare än andra fackverket stilar. Det kräver särskilt utformade stål och stöder trä, vilket ökar kostnaderna. Den termiska effekter av stål stag kan också inverka negativt på energieffektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.