Vilka är de olika typerna av Adaptive enheter?

Adaptive enheter apparater eller teknik som används av personer med fysiska begränsningar eller handikapp för att hjälpa dem leda liv som är så oberoende som möjligt. Dessa enheter kan förbättra en persons rörlighet och nivå av funktion samt förmåga att utföra dagliga aktiviteter, såsom påklädning, bad och äta. Adaptive eller hjälpmedel kan användas för att hjälpa människor att höra, se och kommunicera. Studenter med funktionshinder kan använda adaptiv teknik för att hjälpa dem få tillgång till information, delta i klassrumsaktiviteter, och fullständiga uppgifter.

Aids att förbättra en persons förmåga att ta sig från plats till plats är vanliga typer av adaptiva enheter. Käppar, kryckor, och vandrare hjälpa människor med ledvärk eller nedsatt balans att gå säkert och för längre sträckor, och elektriska skotrar kan användas för ärenden och friluftsliv. För personer som inte är öppenvård, får rullstolar vara utrustat med adaptiv teknik som specialiserad hjul eller ramar, som tillåter användare att delta i idrott eller röra sig på ojämna ytor. Elektriska rullstolar kan utrustas för framdrivning med små rörelser i huvud eller kontrolleras Luftflödet genom munnen. Positioning Aids-och sittplatser kan utformas för att maximera funktion och komfort.

Adaptive enheter kan göra livet lättare för människor som har problem med dagliga sysslor, såsom bad, dressing, eller sådant som matlagning. Det finns omfattande verktyg och prylar för att sätta på strumpor eller knäpper skjortor. Grab barer och dusch stolar i badrummet gör bad säkrare och mer hanterbart för många människor. Stroke offer med begränsad rörlighet på ena sidan, till exempel kan använda adaptiva enheter som gör att de kan öppna burkar och skära upp maten självständigt. används gemensamma adaptiva enheter genom att syn-eller hörselskadade omfattar korrigerande linser, läsning maskiner, hörapparater, och Teletypewriting Device för döva /teletypewriter (TTD /TTY) enheter. Kommunikation styrelser och tal utenheter är tillgängliga för personer som inte använder standard tal för att kommunicera. Med tillkomsten av datorstödd teknik, människor med kommunikations svårigheter har också många andra alternativ står till deras förfogande, inklusive tillgängliga datorprogram, pekskärmar och pekdon som drivs av ögonrörelser.

Mångfalden av adaptiva apparater nu har hjälpt människor att maximera sin funktionsförmåga över ålder och funktionshinder spektrum. Barn med funktionshinder kan gå till skolan med sina kamrater. Med hjälp av adaptiva apparater, vuxna och pensionärer kan njuta av ett aktivt deltagande i sina samhällen och fortsatt oberoende hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.