Vilka är de olika potentiella energin Exempel?

Potentiell energi är ett begrepp som kan vara mer enkelt förstås som "lagrad energi. " Det är energi som lagras i ett fysiskt system, vanligtvis som ett resultat av ett objekts position. Potentiell energi exempel de som har att göra med allvar, elasticitet, kemi, elektricitet och värmeenergi. Ett sätt att förklara energi är att det alltid hör till en av två former: läges-och rörelseenergi. Vissa forskare motsätter sig denna förklaring som alltför förenklade eller konstgjord, men det är värdefulla för att förklara några allmänna principer. Kinetisk energi är att i samband med rörelse. Potentiell energi som lagras i ett fast föremål. Att förstå detta kan förklara hur energi fortsätter att existera även om effekterna inte kan ses. En av de enklaste möjliga energi exempel att förstå är elastisk potentiell energi. Detta kan illustreras genom att dra tillbaka en båge. Eftersom formen på strängen på bågen är tillfälligt deformeras, när den släpps kommer det att försöka återgå till sin ursprungliga form, vilket producerar den energi som skjuter pilen. Tills bågen är släppt, finns denna energi som elastisk potentiell energi. En annan av de vanligaste potentiella energin exempel är gravitationell energi. En fallande objekt kommer att påskynda tack till kinetisk energi. När föremålet slår i marken, samma mängd energi kommer att frigöras som värme och ljud i kollisionen. Men innan objektet faller, är detta mycket energi lagras som potentiell energi.

Mängden gravitationell energi beror på både massa objekt och höjden då den vilar. Om du flyttar en bok från en hylla till en högre hylla, kommer bokens potentiella energi ökar. Det kan tyckas förvirrande att samma bok kan öka sin potentiella energi utan några fysiska förändringar. Kommer dock att öka den potentiella energin kommer ifrån och lika den energi du förbruka att lyfta boken högre upp.

Kemisk potentiell energi finns i det sätt atomer eller molekyler bildas. Denna energi är då frigörs och omvandlas när ämnet är inblandad i en kemisk reaktion. Till exempel när ett bränsle bränns, dess kemiska potentiell energi omvandlas till värme.

Elektrisk potentiell energi finns i flera former. Ett elektriskt laddade föremål i vila har potentiell energi som avser andra föremål i närheten som också är elektriskt laddade. En variant av detta är att ut föremål som inte är i vila, och i detta läge är det magnetisk potentiell energi. Av alla potentiella energin exempel, den kanske mest spektakulära är genom elektriskt laddade partiklar inuti en atomkärna, som innehar kärnvapen potentiell energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.