Vad är skillnaden mellan ett GHz och en Mg?

Enligt Internationella systemet av enheter, en moderniserad form av det metriska systemet, är ett GHz en gigahertz, vilket innebär en cykel som drivs med en miljard gånger per sekund, medan en MG är en megagram, den officiella benämningen på ett ton, även kallad ton, vilket motsvarar 1000 kilo. Så ett GHz och en MG hänvisa till enheter som mäter helt olika saker: hastigheten på en cykel och vikt.

GHz Enheten ofta används vid studiet av elektromagnetiska spektra, som ljus med en frekvens på ett GHz faller i mikrovågsugn delen av skalan, med en våglängd på ca 20 cm, och att mäta klockfrekvens på datorer, som ofta är ett fåtal GHz. Tvärtemot vad många tror, är klockfrekvens på en dator som inte är direkt relaterade till dess datorprestanda. Denna missuppfattning har kallat Megahertzmyten. Från och med 2008, det bästa persondatorer arbeta vid en klockfrekvens på 3 GHz. Detta är säker på att öka till 10 GHz och därefter under kommande år, eftersom snabbare datorer är byggda för att möta konsumenternas efterfrågan. Vissa molekylära vibrationer i GHz-området.

Den megagram, eller ton, är 1000 kg eller ca £ 2. 205. Denna enhet används för att mäta kvantitet inom jordbruk, industri, petrokemi utvinning, byggkonstruktion, och många andra områden. Empire State Building har en uppskattad vikt på 336. 000 ton, medan den internationella rymdstationen kommer att ha en vikt på 471 ton när den är klar. En bil väger cirka 1-2 ton, medan en elefant väger 3-12. Rymdteleskopet Hubble väger 11 ton. Starta ett ton material i rymden kostar cirka $ 14 miljoner dollar.

Den "giga" i gigahertz och "mega" i megagram båda kommer från grekiska ord som betyder " jätte "och" stora "respektive. Vid användning i SI-systemet av enheter, "mega" betecknar en miljon, medan "giga" betecknar en miljard. Andra ännu större SI-prefix omfatta Tera-, som innebär en biljon, och Peta-, vilket indikerar en kvadriljon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.