Vad är säkerhetsstatistiken för den amerikanska rymdprogram?

amerikanska rymdprogram är en källa till stolthet för många. Vi har varit på månen började utforskandet av Mars, skickade bemannade rymdfärjor runt om i världen, och gick i rymden. Men hur säker är programmet? Det är ofta svårt att säga eftersom de parametrar för att avgöra säkerheten kan vara olika. Är det räknas när människor på marken skadas eller dödas, till exempel? Statistik över den amerikanska rymdprogram kan också vara svårt att hitta eftersom de ofta klumpas ihop med det sovjetiska rymdprogrammet. Från detta kan vi säga att rymdfärder eller villkor tester, som i Apollo One och X-15-3, inte skedde under själva försöket lanseringar. Den totala säkerheten rekord i både USA och Sovjetunionens rymdprogram, med undantag för de olyckor som inträffar i Sovjetunionen som rapporterades aldrig handlar om en tullsats på 5% dödsolycka.

Inklusive Apollo en katastrof, och i rymden flyg eller lanseringar, 17 av de 277 personer som har deltagit som astronauter i USA rymdprogram har dött av misstag. Exklusive Apollo One, 14 av de 277 personer som har flugit i rymden har dött. Planerna innehåller Apollo One, eftersom det var en planerad uppdrag, och även om kommandot modul som skördat tre männen inte var avsett för att sätta igång denna fasansfulla dag skulle det ha gått upp i en månad. När Apollo Ett ingår i den amerikanska rymdprogram säkerhetsproblem, klättrar dödstalet till drygt 6%. Men många människor är oroliga för att de flesta dödsfall i USA rymdprogram har varit med shuttle programmet. 14 dödsfall inträffade som ett resultat av Challenger shuttle, då den upplöstes några sekunder efter start 1986, och förstörelsen av Columbia skytteltrafik på jorden återinträde 2003. Del av den högre dödligheten motsvarar det högre antalet passagerare ombord varje shuttle, som var sju på varje.

Säkerheten i den amerikanska rymdprogram vidare diskuteras när man tar hänsyn till dödsfall av medlemmar av markpersonal. År 1964 dödades tre tekniker och elva allvarligt brann när en raket misstag antändas. Under 1981 har gjort fem tekniker medvetslös och en sjätte dog på grund av exponering för dödlig gas. Dödstal ha varit ännu större i program utanför USA. A 2003 raket explosion i Brasilien skördat 21 personer.

Begreppet säkerhet är en mycket variabel en. Till exempel är det säkrare att flyga på en plan än det är att vara en astronaut för den amerikanska rymdprogram? Eller att köra bil? Det är ganska lätt att besvara. Från 2006 har du en på 22,8 miljoner chans att dö på ett flygplan. Din livstid odds att dö av skador i samband med en bilolycka är 1 på 84 eller 1,1%. Från granska flygningen register över de amerikanska rymdprogram, oddsen att dö på en rymdfärd är ungefär 1 på 20. Man kan inte förneka detta är farligt arbete.

Astronauterna på den amerikanska rymdprogram vet denna post, mycket mer intimt än vad vi vet det. De är förberedda för olyckor, skador och eventuella död. Denna statistik kan inte ens börja att räkna hur många olyckor som inte lett till döden, men har olyckstillbud. Dessa är ännu mer skrämmande, eftersom de uppträder med stor frekvens. Vi har också bara börjat förstå eventuella långsiktiga effekter på kroppen med antigravitation miljöer. Vissa effekter är relativt negativa och kan bidra till för tidigt åldrande eller förkortad livslängd.

Problemet med rymdfärder är att de fortfarande är mycket experimentellt. Den amerikanska rymdprogram, och andra Space program över hela världen ännu inte alltid vet vad som fungerar, vad som kommer att vara säker, och alla potentiella faror. Astronauterna anges att få ytterligare kunskaper på en potentiellt dödlig kostnad. Den amerikanska rymdprogram lär säkert från misstag, men vi har ännu inte skaffat sig total kunskap i hur man säkert utforska rymden. Således amerikanska rymdprogram inte kan sägas vara helt säker, men dess deltagare kan säkert vara äras som modig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.