Vad är några egenskaper av Venus atmosfär?

Venus, den andra planeten från solen, har en atmosfär ungefär 96 gånger tätare på ytan nivå än jordens. Venus atmosfär består av 96,5% koldioxid och 3,5% kväve, som tros likna jordens atmosfär omkring 4,4 miljarder år sedan. I jordens fallet, absorberades flesta av koldioxid haven, fällning ut som karbonater, men Venus saknar ytvatten eller biomassa för att binda koldioxiden, så det förblir luftburna. kan Venus ses som ett extremt exempel på den globala uppvärmningen, med en genomsnittlig yttemperatur på 461. 85 ° C (863 ° F). Detta är inte bara beror på Venus "närhet till solen, men på grund av" växthuseffekten "- The Sun kan leverera värme till Venus atmosfär, men den behåller denna värme på grund av den stora mängden växthusgaser-koldioxid , svavelsyra-idag. På jorden, som har en atmosfär 100 gånger lägre densitet, mer av den energi strålar bort.

Även Venus yta kan anses vara en av de mest obeboeliga områden i det inre solsystemet, till cirka 50 -- 65 km (31-40 mi) ovanför ytan, är temperaturen och trycket från Venus atmosfär liknar jordens. Eftersom trycket är liknande, ballonger fyllda med frisk luft (21% syre, 78% kväve) skulle flyta på denna nivå så länge de är strukturellt intakt. Inte bara det, utan den extremt långsamma rotation av själva planeten skulle kunna undvikas. Det ekvatoriella moln på denna nivå rotera runt jorden ungefär en gång per 20 timmar. En koloni upphävas här skulle ske längs med vinden, upplever en vanlig natt och dag, ungefär som människor som lever på jorden. Dessa faktorer har orsakat en del rymdforskare att kalla den här regionen mest beboeliga i solsystemet utanför jorden, utmana Mars.

Eftersom planeten saknar eget magnetfält, Venus atmosfär ständigt överfallen av solvinden. De laddade solvinden skalar bort väte, helium och syreatomer, som producerar en lång magnetotail består av joner, som sträcker sig många planetariska diameter bakom Venus.

Venus atmosfär är fylld med moln av svavelsyra, som speglar 75% av inkommande ljus. Sina många lager har historiskt använts för att dölja Venus yta, vilket mänskligheten att spekulera om världen under. Ingenting var känt av Venus yta till 1970-talet, när radar pulser var strålade på planeten av 300 m radioteleskop i Arecibo Observatory. Detta visade yta funktioner så små som 5 km (3 mi) i bredd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.