Vad är nackdelarna av geotermisk energi?

intresset för alternativa bränslen såsom geotermisk energi ökar, är det viktigt att också tänka på nackdelarna med geotermisk energi. Geotermisk energi använder den värme som lagrats i jorden för att generera elektricitet. Denna värme är fångade i jordens kärna och kan nås genom att borra i jordskorpan. Det finns flera platser där energikälla ligger närmare jordytan, vilket gör det möjligt att generera värme genom att utnyttja den ånga som redan läcker. Det finns tre största nackdelarna med geotermisk energi: förnybarhet, infrastruktur krav och plats. Dessa faktorer är centrala för den globala användningen av geotermisk energi. Denna typ av energi skapar inget avfall och styrs i princip gratis när den ursprungliga anläggningen investeringen är avslutad. Det tär på jordens resurser är en av de största nackdelarna med geotermisk energi. När värmekällan börjar svalna, finns det inget sätt att vända det. Även om dessa typer av energigrödor kan ge stabil energi för en längre tid, det är absolut slutdatum. För att ersätta denna energikälla, en ny plats skulle behöva identifieras och en ny anläggning byggs. Den utrustning, personal, infrastruktur och utbildning som krävs för att skapa en jordvärme anläggning är en betydande investering för både kontanter och utrustning. När energin utnyttjas från marken, måste den omvandlas till el och transporteras till stationer elöverföring. Ett helt nätverk av el torn, stationer, och växlar krävs för att flytta makten från geotermiska anläggningsområdet för konsumenten.

kunnig personal måste rekryteras och flyttas till anläggningens lokalisering. Den idealiska platsen för en geotermisk energi station är ganska avlägsen, vilket ökar kostnaden för projektet. Och materiella resurser till hus och stödja en stor personal som krävs. Många företag erbjuder extra bonus för att uppmuntra personalen att flytta till dessa avlägsna platser. En stor undersökning har gjorts om de miljömässiga konsekvenserna av en jordvärme anläggning och nackdelarna med geotermisk energi. Den energi och värme som genereras i jordens kärna skapar lava och driver upp mot jordskorpan. Denna process skapar landmassa och stärker jordskorpan. Åtkomst jordens energi och använda den som en kraftkälla kan påverka marken stabilitet och tektoniska plattorna som utgör den underliggande strukturen av jordens yta.

Ytterligare utforskning av riskerna och fördelarna med geotermisk energi krävs innan det kan användas som en pålitlig energikälla i världen. Som andra energikällor är uttömda, kommer denna typ av energi får mer uppmärksamhet. Arbete pågår för att minska de totala kostnaderna i samband med den typ av energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.