Vad är den djupaste djup en ubåt Can Go?

En liten ubåt, den bathyscape Trieste gjorde det till 10. 916 meter (35. 813 fot) under havsytan i den djupaste punkten i havet, den Challengerdjupet i Marianas Trench, några hundra miles öster om Filippinerna. Denna del av havet är 11. 034 m (36. 200 ft) djupt, så det verkar som en ubåt kan göra det så djupt som det är teoretiskt möjligt att gå. Vattentrycket på detta djup är över 1000 atmosfärer. Livet existerar här, liksom en matta av kiselgur material som täcker alla ocean våningarna i världen.

Trieste var bemannad av två personer och finansieras av USA: s flotta. Trycket sfären användes var 2,16 m (6,5 ft) över, med stål väggar 12,7 cm (5 inches) tjock, tåla 1,25 ton per cm 2 (110 MPa) för tryck. Trycket området Trieste , som vägde 8 ton i vatten, inte var neutralt, stark eftersom stålet måste vara så tjock för en 2 m storlek området på ett sådant djup att tåla de tryck som det skulle ha sjunkit som en sten på egen hand. Därför Trieste s påtryckningar sfär måste knytas till en rad bensin flottar, tillsammans med järn pellets för vikt.

Inledningsvis väger något mer än vatten, farkosten ned 10,9 km (6,77 miles) under havsytan. Längst ner, kastades av pellets, och den flytande bensin flyter som Trieste tillbaka till toppen. Denna bedrift har aldrig fått efterföljare med en bemannad farkost, även om flera obemannade undervattensfarkoster har sedan dess utforskat Challengerdjupet. Den djupaste-dykning stora, militär-stil ubåten var den sovjetiska ubåten K-278 Komsomolets , med ett skrov av titan, vilket gör det mycket dyrt, men klarar betydligt djupare dyk än det bästa ubåtar tillverkade av högvärdigt stål, liksom amerikanska atomubåtar. Den Komsomolets var atomdrivna ubåt speciellt utformad för att göra utflykter så långt som 1300 meter (4265 fot) under havsytan, definitivt mindre än Trieste , men mycket viktig, eftersom Komsomolets var tvungen att "försvara" en betydligt större luftbubbla mot intrång trycket från det omgivande havet.

Jämfört med de bästa amerikanska atomubåtar, av Seawolf-klassen, Komsomolets hade ca 78% bättre dykning kapacitet. Seawolf ubåtar har en beräknad krossa djup av ca 2. 400 fot (730 m). Det Seawolf ubåtar är tillverkad av ett högvärdigt stål kallas HY-100, tåla 100 omgivningar i tryck. Som en tumregel, trycket ökar med en stämning för varje 10 m härkomst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.