Vad är USA: s framtida planerna för Space Travel?

USA: s framtida planer på rymdfärder angavs i Vision for Space Exploration, som angivits av USA: s president George W. Bush den 14 januari 2004. Under slutet av 2004 och början av 2005 kongressen stiftat lagar som visar sitt stöd för Vision, inklusive en $ 16. 2 miljarder US dollar NASA budget och en lag som uttryckligen ställer sig bakom projektet.

Höjdpunkten för Vision är en återgång till månen med robotteknik uppdrag av 2008 och bemannade uppdrag till 2020, inklusive planer för en långsiktig boning moon bas kommer att upptas av 2024. Basen skulle ha astronauter vistas i sex månader i taget, som liknar en typisk bo på en rymdstation i låg bana runt jorden. Månen bas ses som en långsiktig språngbräda för Mars-uppdrag. The Vision for Space Exploration, har många mål och förväntade milstolpar, att så snart som 2008 och sträcker sig till 2024 och därefter. Först är robotic uppdrag till månen, som planeras till någon gång mellan 2008 och 2010. Under 2010 kommer rymdfärjor tas ur, och USA kommer tillfälligt att utan hjälp av mänsklig rymdfärder kapacitet, beroende av den ryska rymdfarkosten Soyuz. är den internationella rymdstationen planeras vara klar 2010. Under 2014 den nya rymdfarkosten Orion kommer att lanseras, kan med fyra till sex astronauter till rymdstationer, men dess primära syfte är att ta dem till månen. Orion bygger ytligt på Apollo Command Module, den första farkosten att engagera sig i lunar rymdfärder, men kommer att innehålla ett större och mycket mer avancerad teknik. Grundtemat återvända till månen är planerad till 2020 med att bygga en bas av 2024. Runt denna punkt anser NASA skulle kunna ha den teknik och erfarenhet som behövs för att göra resan till Mars, även om denna aspekt av Vision är den mest spekulativa och lång sikt. Vi har bara börjat forskning de stora utmaningar som väntar långväga rymdfärder till en annan planet.

Det är uppenbart varför primära fokus för den nya amerikanska rymdfärder vision är månen: det är det närmaste himlakropp, med många av de grundläggande resurser som krävs för att uppehålla livet och en ekonomi, inte nämna en utmärkt utsikt. De flesta människor tror att mänskligheten så småningom kommer att lösa månen, och att dagens rymdprogram är det första barnet steg i denna riktning. Med tur och fortsatt snabbare framsteg i möjliggörande teknik kan rymdfärder till månen blivit rutin 2050 eller tidigare. Rymdfärder till planeter bortom, särskilt Mars, kan följa snart därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.