Hur vet jag vilka är bättre, analog eller digital?

När avgörandet mellan en analog eller digital signal, är det viktigt att få information om fördelar och nackdelar med varje typ. Vissa delar av utrustning erbjuda båda alternativen, andra bara en. Vanligtvis är analoga signaler som används i produkter som kräver en smidig övergång mellan olika inställningar, medan digitala filter ger ett mycket större urval.

Analoga signaler vackla i intensitet och är kontinuerliga elektriska signaler. Generellt dessa variationer följa den ursprungliga icke-elektrisk signal, därav namnet analoga . Till exempel skapar en en analog signal när jag talar i telefon. Man kan tala högt eller lågt, vilket leder elektrisk ström varianter. Rösten är den ursprungliga icke-elektrisk signal, medan det som lyssnaren hör på andra änden av linjen är den kontinuerliga analoga ett.

Digitala signaler, å andra sidan har flödet inte mjukt utan består av enheter eller pulser med olika intensitet. Dessa värden är normalt fördefinierade av tillverkaren, och kan förändras med små, men plötsligt marginaler. Till exempel kan det finnas hög och låg knapparna på bilens cd-spelare och volymen på musiken kan växla mellan dessa två börvärden. Om denna CD-spelare hade en knopp som sakta ökat eller minskat i volym, skulle det vara en analog signal.

många produkter kan vara antingen analoga eller digitala signaler. Eftersom analoga har använts under en längre tid, är det vanligtvis finns i äldre elektronik växel. Nästan alla tidiga tv-apparater featured analoga rattar som användes för att byta kanaler eller inställningar. Viss utrustning i dag innehåller en analog alternativet eftersom en ratt gör att användaren kan anpassa inställningarna för en exakt önskat värde. Problemet med analoga signaler är att varje ratten bara kan styra en funktion, så det kan begränsa alternativen eller förmåga enheten.

Med främjande av tekniken, digitala signaler ersättas flesta analoga sådana. Manuellt byta vid varje enskild station bli väldigt komplicerad när TV-företag började erbjuda hundratals, eller till och med tusentals kanaler. En fjärrkontroll med knappar tillåter vanligtvis användaren att bläddra genom hela markeringen mycket snabbt, vilket sparar mycket tid. Elektronik tillverkare utformar även digital utrustning för användning i bilar, eftersom knappar möjliggöra mer användarvänligt alternativ och kan vara mer estetiskt tilltalande.

avgörandet mellan en analog eller digital signal ofta beror på den exakta egenskaper man letar efter i en särskild utrustning. Om man behöver en utrustning som har ett brett utbud av alternativ, exempelvis en mobiltelefon, en digital signal är vanligtvis den enda praktiska lösningen. Vissa människor är dock fortfarande välja analog CD-spelare eller system för bilar, stereo, eftersom de vanligen är billigare och ger utrymme för större kontroll över enskilda inställningar. Många tillverkare tar dessa kundpreferenser hänsyn och använda analoga eller digitala signaler i sina apparater baserat på efterfrågan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.