Hur kombinerar jag mitt intresse för vetenskap med Mat?

Lasagne är underbart, men det är kemi, däri ligger dilemmat för personer med passion för både vetenskap och mat. Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt att kombinera vetenskap med mat som även kan leda till lukrativ karriär. Reda på hur man bäst kan kombinera vetenskap med mat är en uppgift fylld med kreativa och även utsökta möjligheter. Vad många inte inser är att matlagning är en typ av vetenskap. Baserat på kemiska reaktioner i kombination, som ofta kallas "konst" i matlagning är faktiskt mycket närmare kemi än att måla. En mängd olika karriärmöjligheter fastställa väg att förena vetenskap med mat.

För dem som älskar att experimentera, skapa och testa recept för förpackade livsmedel företag är ett sätt att kombinera vetenskap med mat. Förstå reaktion av ingredienser till värme, kyla, mikrovågsugnar och lagring är mycket viktigt att skapa goda, färdigförpackad mat för folk i farten. Som globala maten blir mer populära, forskning och kockar utveckling måste också hitta vägar att omvandla nya och exotiska recept till frysta förrätter och färdiga att gå snacks. Trots att arbeta för ett stort företag kan vara spännande, inget som hindrar den tappra försök kocken från att starta ett nytt företag också. De som har en kärlek till häftiga utseende vetenskap kan hamna i förgrunden för kulinariska innovationer. Tech-kockar, som de ibland kallas, är kända för sin förmåga att använda unika vetenskapligt baserade preparat tekniker för att producera läckra måltider som ser ut som om de hade strålade ned från utomjordingar. Skapa smaksatt skum, frysning glass omedelbart med flytande kväve, och injicerar smak till kött med sprutor är alla exempel på en tek-kockens skicklighet i att kombinera vetenskap med mat. För de som hellre vill skapa en högteknologisk cocktail med hjälp av vetenskapliga principer, har området molekylär mixology hoppade till stånd kräver lika behärskar flytande hopkok och kemi.

För dem som är intresserade av medicinsk vetenskap, lära sig att kombinera mat med vetenskapen kan bli en givande karriär som även räddar liv. Dietister specialiserade på att skapa sunda kostvanor som tillåter människor att bibehålla en hälsosam vikt och får all nödvändig näring. Dessa livsmedel forskarna bakom klassiska näringsmässiga begrepp liksom maten pyramid och rekommenderat dagligt intag. Genom att utbilda allmänheten om hälsosam mat val, näringsexperter göra sin del för att skapa en hälsosam, lycklig allmänheten.

Kombinera mat med vetenskapen kan också vara ett bra sätt att lära barn om båda områdena. Lärarna har en fantastisk möjlighet att lära barnen om grundläggande vetenskapliga principer och näring genom att utföra kostrelaterade experiment, såsom gamla soda-kommer-lös-tänder trick. Skapa spännande och informativa experiment kan också inspirera unga sinnen att utveckla sin egen mat och passioner vetenskap och därmed säkra framtiden för mat innovation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.