Hur kan jag kombinera mina kärleksaffärer Mat och vetenskap?

Även om de inte kan tyckas som en självklar ihopkoppling, mat och vetenskap faktiskt gå ihop som äppelpaj och glass. Människor som älskar mat och är intresserad av vetenskap kan nå ett antal yrken som smälter mat och vetenskap, allt från att formulera näringsmässiga rekommendationer på grundval av analyser av livsmedel och näringsbehov för att skapa nya matlagningstekniker. Ett antal högskolor och universitet erbjuder utbildningsprogram för folk intresserade av vetenskap av livsmedel.

Mat vetenskapen själv är en mycket stor disciplin där mat och vetenskap, som spänner över en rad ämnen från processen att växa och öka mat till förpackningar som används för livsmedel. Personer som är intresserade av det som ger dem mat kan vara intresserade av jordbruks arm livsmedelsvetenskap, studerar odlingstekniker, utveckla förbättringar på dessa tekniker, och tittar på historisk jordbruksmetoder att lära sig mer om vetenskapen om jordbruk. Andra ämnen i livsmedel vetenskap inkludera livsmedelssäkerheten, molekylär gastronomi, utforma effektiva livsmedelsförpackningar, och en mängd andra ämnen av intresse.

Särskilda grenar av vetenskapen kan tillämpas på livsmedel av människor som vill blanda mat och vetenskap. Molekylär kemi är ett ämne av intresse, eftersom den förklarar samspelet som äger rum på mat på en molekylär nivå, både medan mat växer och medan den bearbetas och förberedas för konsumtion. Vetenskap kan användas för att förklara allt från den perfekta temperaturen för matlagning ett ägg på havsnivå till varför frukter brun efter styckning, och hur Browning kan förebyggas.

Vetenskap är också i arbetet ligger bakom många mejeriprodukter . Ost älskare kan glädjas över att höra att ett antal universitet och mat organisationer vetenskap studerar mikroorganismer är inblandade i produktionen av ost med målet att lära om vad som gör ost unikt, och studiet av ost även omfattar studier av ost grottor, jordbruksmetoder, och en mängd olika ämnen. Mikroorganismer är också av intresse för bryggerier och vingårdar, för matälskare som är fans av jästa drycker.

Psykologi är också en vetenskap som kan tillämpas på livsmedel, som människor har ofta en komplicerad psykologisk relation med mat. På samma sätt kan neurologi användas för att undersöka hur människor uppfattar mat. Man kan också kombinera vetenskap och mat i den studie om kost, undersöka behoven hos människor från att utveckla barn till hårt idrottsmän och studera näringsinnehållet i olika livsmedel. Utbildningsinstitutioner med mat Institutionen brukar gärna hjälpa elever att utforma en utbildning som passar deras intressen i livsmedel och vetenskap, om dessa intressen ligger i matlagningstekniker av forntida civilisationer eller utveckling av metoder för att göra slakt effektivare och mänskligare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.