Vad är skillnaden mellan kryonik och Cryogenics?

Kryoteknik är det vetenskapliga studiet eller produktion av extremt låga temperaturer (under -150 ° C -238 ° F eller 123 K), medan kryonik är det låg temperatur bevarandet av människor snabbt efter avslutad heartbeart i ett föregripande av framtida överlevnad.

lågtemperaturprovning vetenskap är mycket viktigt att olika områden av teknik: under andra världskriget, det konstaterades att metaller kylas ner till extremt låga temperaturer var mer tålig i området, en så kallad process kryogeniska härdningen. Flytande kväve var då, som det är nu den vanligaste kylmedium, eftersom den har en temperatur under? 320 ° F (? 196 ° C, 77 K). När till och med lägre temperaturer krävs, är flytande helium som används, med en temperatur lägre än 3 K.

Cryogenics har många praktiska tillämpningar: för att bevara livsmedel och biologiska prover, blockerar flödet i ledningarna så att de kan utarbetas på, i områden där en kran är oåtkomlig, kylmedel för extremt känsliga sensorer eller överklockade datorer, köldbärare för bearbetning vissa legeringar, och kryoterapi såsom avlägsnande av vårtor. Kryonik är också en ansökan av kryoteknik, men de två är verkligen inte samma sak.

kryonik är populärt i den futuristiska samhället som konserveringsmetod för eventuella framtida väckelse. Gemensamt visdom, det brukade vara när hjärtat stannade, en person som definierades som död. Men den moderna medicinen gör det möjligt att återuppliva de som stannade hjärtan, så att definitionen av dödsfall har allmänt omdefinieras till upphörandet av hjärnaktivitet. Kryonik förespråkar ta detta ett steg längre och säger att om mönstret i våra neurala sammankopplingar (som kodar vår personlighet, minnen, känslor) allt är fryst vid extremt låga temperaturer, då de inte kommer att försämras, och personen bör inte definieras som "död" per se. Ges tillräckligt avancerad teknik, kan patienten värmas upp till rumstemperatur och deras ämnesomsättning rebooted. Det finns exempel på denna karaktär: vissa grodor kan frysa fast på vintern och komma tillbaka till livet under sommaren . Den kryonik Processen har utvecklats så att en utökning av iskristaller inte är ett problem: en process som kallas förglasning helt undviker att skapa isen, med Flash-frysning, hjärnan blir frysta på en plast-liknande substans.

Huruvida kryonik slutändan arbeten återstår att se. Men för tillfället: se till att du vet skillnaden mellan kryonik och kryoteknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.