Vad är några viktiga Recent Advances in Robotics?

Robotics är ett hett område som ständigt gör nyheterna. Anmärkningsvärda framsteg innehålla en robotarm så finkalibrerade att man kan plocka upp en glödlampa utan att bryta det (Shadow Hand ®), robotiserade bilar som kör själva genom stadsmiljöer komplett med trafik (DARPA Urban Challenge), protetiska vapen kontrolleras av hjärn-datorns gränssnitt (BrainGate ®), och människoliknande robotar som kan klättra trappor och styras av en person som innehar sin hand (ASIMO ®). är Miljarder dollar spenderas i världen varje år på Robotics forskning. Tyvärr har robotteknik inte framskridit så snabbt som många väntat på 1980-talet, och robotik hem är relativt begränsad, bestående av vakuum robotar som Roomba ® och dess pool-tvätt kusin, Scooba ®. Underhållning bots såsom Robosapien ® och Pleo ® är populära med många andra på vägen. Den mest avancerade robotar används av den amerikanska militären. PackBot ®, gjorda av samma företag som gör Roomba ®, iRobot Corp, fungerar som en robot pack mula. Röj robotar har använts regelbundet i Irakkriget att rensa vägen för spränganordningar. Svärden robot, en bandgående Recon /bekämpa roboten har också använts i Irak, och dess kostnad minskar kostnaden för utbildning av en soldat, vilket tyder på att inom en inte alltför avlägsen framtid kan robotar ersätta mänskliga soldater för uppgifter som inte kräver mänsklig intelligens eller interaktion. The Predator-serien UAV (obemannade) är en egen flygande bekämpa enhet som drivs med hjälp av enkla fjärrkontroller.

Inom tillverkningsindustrin är robotarmar används för att automatisera uppgifter där det är ekonomiskt genomförbart. Den snabbaste fungera många gånger snabbare än människors händer, och ofta betalar sig i bara månader. The University of Tokyo skapat en robotarm så snabbt att den kan fånga en baseboll kastades på 186 mph. Robotics är rutinmässigt används i massivt parallella biologisk forskning, där hundratals eller tusentals mikropipetter måste köras samtidigt.

Det verkar som om bara en tidsfråga tills det länge efterlängtade integrera robotar i samhället i allmänhet, men nu är deras mest utbredd tillämpning inom industrin och militären.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.