Vad är några djur som levde i Pleistocen Australien?

Många exotiska djur levde i Australien pleistocen (1,8 miljoner euro till 11. 550 år BP). Många av dessa djur blev utrotade ca 48. 000 år sedan, när människan först kom på kontinenten, även om vissa bara dött ut så sent som den 19: e århundradet. Pleistocen Australien var ett av de första platserna primitiva mänskligheten gick efter att ha lämnat Afrika, den massiva istäcken gjort större delen av Europa och dagens Ryssland obeboeligt.

avskiljning från Gondwanaland-en uråldrig kontinent omfattar Sydamerika och Antarktis-cirka 40 miljoner år sedan, hade pleistocen Australien en chans att utvecklas sin egen unika fauna. Några av dem liknar överdrivna versioner av arter som lever idag. De primära grupperna är pungdjur, kloakdjuren, krokodiler, sköldpaddor, varaner, och många stora flygoförmögna fåglar. för människor först anländer till pleistocen Australien, en av de mest iögonfallande sevärdheter skulle ha Procoptodon Goliath Short-faced Kangaroo, en 3 meter (10 fot) lång känguru som vägde omkring 232 kg (507 pounds). Detta är den största känguru som någonsin levat. Ännu större var Diprotodon , en jätte wombat stor som en flodhäst. Diprotodon är den största pungdjur som någonsin levat på tre meter (10 fot lång) från nos till svans, två meter (6 fot) lång på axeln, med en vikt på två ton.

>

Diprotodon och Short-faced Kangaroo skulle ha blivit jagad av köttätande djur som Pungdjur Lion- Thylacoleo carnifex , "kött-styckning pungdjur lejon" mdash , den största pungdjur rovdjur vid den tidpunkten. Den Pungdjur Lion var 75 cm (29 tum) på axeln och ca 150 cm (75 tum) lång från huvud till svans. De i genomsnitt 101 till 130 kg (223 till 287 lb), med vissa når når 124 till 160 kg (273 till 353 lb) i vikt. Den Pungdjur Lion hade den starkaste bett av alla däggdjur, levande eller döda. Däremot har den största köttätande pungdjur idag, Tasmanian Tiger, är bara om storleken på en hund.

Pleistocen Australien var en plats med många stora flygoförmögna fåglar, med anknytning till köttätande "Terror Birds" i Sydamerika. Dessa fåglar, inklusive familjer Genyornis och Dromornithidae, var mycket snabb löpare, sannolikt närmar hastighet på 60 mph. Genyornis, ca 3 meter i höjd, kan ha varit den största fågel som någonsin levat. Dessa fåglar ockuperade en medelstor ekologisk nisch som har kommit att bli bebodd enbart av däggdjur i den moderna världen. Det är okänt i vilken utsträckning de köttätande. Det kan ha varierat mellan olika arter, med några som rengöringsmedel, andra är köttätare och andra som allätare. i kategorin reptiler, var bebodd pleistocen Australien av en 5 meter (16 fot) orm, Wonambi, uppkallad efter den "Rainbow Snakes" av aboriginernas mytologi. Detta var ett bakhåll rovdjur, en constrictor som skulle ha blivit lurade runt vatten hål, väntar på något olyckligt koala, känguru, eller en människa som kom för att dricka. Som en följd gjorde ursprungsbefolkningen i Australien för vana att förbjuda sina barn att spela runt vatten hål utan en vuxen.

En gigantisk bildskärm ödla hittades i pleistocen Australien, Megalania, eller "The Great Roamer," kan vara det närmaste den här planeten har haft en drake sedan slutet av dinosaurierna. Stora exemplar skulle ha en längd av 7 meter (23 fot), med en maximal konservativ vikt på ca 1940 kg (4. 268 kg). Detta liknar storleken på en orca val, men på land. Vi kan bara föreställa sig vad som skulle ha gått igenom aboriginerna medvetande när du stöter på djuret för första gången.

Andra djur i Pleistocene Australien ingår Zaglossus hacketti , ett får-storlek Echidna som är den största Kloakdjur ännu inte upptäckt, Megalibgwilia ramsayi , en stor, långnosad myrpiggsvinet skickliga på att gräva, Propleopus oscillans , det " köttätande Kangaroo "om storleken på en man, Protemnodon , en familj av jätte vallabyerna och Quinkana , en gigantisk krokodil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.