Hur väljer jag mellan en analog och digital signal?

Välja mellan en analog och digital signal behöver inte vara en komplicerad uppgift. Faktum är att i många områden analog signal är inte längre tillgänglig för TV-tittare. Om du bor i ett område där analog fortfarande finns, kanske du har frågor om kvalitet, kostnad, och behovet av att byta till en digital signal. Det finns en viktig skillnad mellan analog och digital signal teknik. Analoga signaler rekord vågformen i sitt ursprungliga skick, medan digitala signaler skapas genom att omvandla analoga signaler till en grupp med nummer som liknar det ursprungliga. Digitala signaler är i allmänhet en mycket högre kvalitet än analoga. I själva verket ursprungligen många filmer, musikinspelningar och andra medier som registrerats i analoga har nu digitalt re-mastrat. att välja mellan en analog och digital signal, måste du först överväga för-och nackdelar med båda alternativen. Den mest uppenbara pro ha en analog signal, där fortfarande tillgänglig, är att TV-mottagning av detta slag inte kostar några pengar. Än din TV och eventuellt en antenn, behöver du ingen särskild utrustning för att visa programmering. Med digitala signaler, måste en digital-tv köpas eller om du behöver en analog till digital-konverterare. Priserna för dessa varierar beroende på storleken på din TV, plats och varumärke. När du har köpt en konverterare, är bara en antenn som behövs och programmering är fortfarande gratis. Programmering av detta slag är ofta mycket begränsad, men även med en konverterare. Att få mest programmering, måste du ha kabel-eller satellit-TV installerad och ansluten till din TV. Båda dessa alternativ är redan omvandlas till en digital signal, men många fler kanaler finns tillgängliga. Avgifterna varierar beroende på hur många kanaler du vill och det företag du gör affärer med.

Även analoga signaler kan kräva mindre utrustning och kostnad än digital överväger kvaliteten på en digital signal långt priset för att få en konverterare. Om du dessutom bor i ett område där analog är inte längre tillgänglig, kommer du inte längre har ett val mellan analog och digital signal teknik. I de flesta områden där analoga har upphört, det statliga stöd som erbjuds för att få en digital-konverterare.

Om du väljer att bo med en analog signal och undvika att betala några avgifter för tjänster eller utrustning, var noga med att kontrollera dina lokala regler och kommande förändringar som kan göras . Ett ökande antal platser kan byta till alla digitala program, så du vill bli informerad om när en förändring kan ske och hur man hanterar det. Du kan också studera olika sätt att förbättra din analoga signalen resultatet genom bättre antenner och annan utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.