Var Alexander Graham Bell Real uppfinnare Telefon?

Alexander Graham Bell, en skotsk-amerikansk vetenskapsman och uppfinnare, har länge varit touted som uppfinnaren av telefonen, men detta har nyligen ifrågasatts. Bell invandrat till Kanada vid 23 års ålder och omedelbart utvecklat ett intresse för kommunikation maskiner. Hans första konstruktion var ett piano som kunde överföra sin musik till en distans med hjälp av elektricitet. Han fortsatte med att studera vid Boston University, där han så småningom utvecklat en telefon som kan överföra uttrycka tal. Bell patent på telefonen den 7 mars 1876, delvis tack vare hans far-in-law, som bidragit till att finansiera sin forskning.

Några år innan Bell, italiensk-amerikansk uppfinnare Antonio Santi Giuseppe Meucci skapade en apparat som kunde överföra tal till ett avstånd. Meucci hade inte som mål att uppfinna telefonen, allt han ville var ett sätt att kommunicera mellan källaren och första våningen i hans Staten Island hem. Denna föregångare till telefon kom att bli 1871, och bara tre år senare, publicerade Meucci ett föredrag om uppfinningen. På grund av monetära frågor, eftersträvas Meucci aldrig patent på telefonen och förlorade sin plats i historien.

Vid ungefär samma tid som Bell skapade en telefon prototyp, svensk-amerikansk vetenskapsman Elisha Gray var också arbetar på en kommunikationsenhet. Historiker tror nu att både Gray och Bell uppfann telefonen samtidigt, utan att veta om varandra. Enligt officiella uppgifter, ingav Gray en provisorisk patentansökan, eller varning , för telefon en timme före Bell. Trots det togs Gray's ansökningsavgiften i timmar kontant läskblock senare, vilket ger Bell fördel. Gray tog Bell till domstol för att bevisa telefon var faktiskt hans uppfinning, men Bell slutligen vann och gick på skiva som den officiella uppfinnaren av telefonen.

I de flesta av Europa, är Meucci officiellt betraktas som uppfinnaren av telefonen, som fastställts av Enciclopedia Italiana di Scienze, ed Lettere Arti . I juni 2002 passerade USA: s representanthus en symbolisk räkning officiellt erkänner Meucci som den främste uppfinnare telefon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.