Vad är skillnaden mellan en Dietary kalorier och fysik Calorie?

både fysik och näring, är en kalori en enhet för energimätning. Den kosten Calorie bygger på fysik kalori, men den har en mer begränsad, är specifik tillämpning och inte används så exakt. Inom fysiken finns två typer av kalorier : gram kalorier är den mängd energi som krävs för att höja temperaturen i ett gram vatten med en grad Celsius, medan en kilogram kalori är den mängd energi som behövs för att höja temperaturen på ett kilo vatten med en grad Celsius. Den kosten kalori är baserad på den senare mätningen i fysik. I fysik termen kalorier är endast används för att hänvisa till gram kalorier, medan kosten kalori är verkligen ett kilo kalori, eller kilokalori , 1000 gånger större än en fysik kalorier. (Via födan kalori bör skrivas som Calorie, med ett kapital "C". ) Detta är bara ett sätt på vilket de två skiljer sig åt. Dietary Kalorier är också mycket mer ungefärlig i naturen än fysik kalorier.

Tanken bakom en diet kalori är att kroppen måste balansera den energi som förbrukas med den energi som för att hantera vikt. Viktminskning kan uppnås genom att öka sin energi ut genom fysisk motion samtidigt som man minskar sitt energiintag genom övervakning av kosten. Dietister, efter fysik terminologi, använd Calorie att mäta denna energi utbyte. Dietary Kalorier är baserade på hur mycket energi som kroppen kan tillgodogöra sig från varje typ av mat, snarare än på hur mycket fysik kalorier som ingår i maten.

Dietary kalorier beräknas baserat på standardiserade värden approximeras för olika beståndsdelar i livsmedel. Fett, till exempel, uppskattas ha nio kosten kalorier per gram, medan sockerfria sötningsmedel t. ex. sorbitol har bara två och en halv kalorier per gram. Protein och kolhydrater beräknas ha fyra kalorier per gram. Vissa ingredienser i livsmedel, såsom vatten, vitaminer och mineraler, inte har Caloric innehåll och inte beaktas i denna mätning.

Nutritional riktlinjer generellt tyder på att vuxna kvinnor konsumerar 2. 000 kost kalorier per dag och män vuxna konsumerar 2. 500. Barn, bör personer med stillasittande livsstil, äldre människor, och de som försöker gå ner i vikt konsumera färre kalorier än dessa riktlinjer rekommenderar, medan mycket aktiva individer ska konsumera mer. Dessa riktlinjer är mycket allmänna och gäller inte för varje person. Om du är osäker på hur mycket kost kalorier du bör konsumera dagligen, rådfråga en läkare eller dietist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.