Hur Satelliter ta detaljerade Close-Up Fotografier av jorden?

Du har kanske undrat hur spaning satelliter ta detaljerade närbilder fotografier av vårt hem, jorden. Svaret är att de använder högupplösta CCD-kameror kopplade stora glasögon för att ta bilder av marken precis under dem när de passerar över. Bilder tagna under dåliga vädret kan komma att filtreras bort. Så sent som i mitten av 80-talet, satelliter spaning lämnade sina bilder tillbaka till jorden med bräckliga film behållare monterade på fallskärmar och plockades upp av flygplan i luften. Dag de skickar tillbaka bilder med hjälp av krypterade radiosändningar.

Mest information om moderna satelliter dag spy är mycket klassificeras. Så mycket f vår information om hur dessa produkter kan arbete bygger på gissningar och kan vara spekulativ. En spekulation beräkning av prestanda för spionsatelliter använder Rayleigh kriteriet, ett sätt att beräkna upplösning av en optisk image. Ekvationen innebär sinθ=1,22 λ /D, där λ är våglängden av ljuset, är θ den vinkelupplösning och D är diametern på linsen eller spegeln. Om man utgår från en satellit är verksamma i låg omloppsbana kring jorden på ungefär 300 km höjd, med Hubble-sized lins 2,4 m över, tittar på ljuset från en typisk synlig våglängd kring 550 nm, vi får en vinkelupplösning 229 nanoradians, som i ett 300 km höjd översättas till en upplösning på cirka 7 cm per pixel. Detta tar inte hänsyn till atmosfärisk avskärmning eller ofullkomligheter i objektivet, men det verkar som en rimlig uppskattning. mycket till förtret för internationella intelligens samfund, kommersiellt tillgängliga högupplösta färgbilder av världen nyligen har blivit tillgängliga med hjälp av tjänster som Google Earth. Dessa kommersiella tjänster erbjuder resolutioner på cirka 20 cm per pixel eller bättre för vissa områden, sannolikt närmar spionsatelliter. Den främsta skillnaden är att bilder på sådana tjänster brukar vara ca 1-3 år gammal, medan militär spaning satelliterna förmodligen uppdatera sina bilder varje gång de kretsar runt jorden, vilket är ungefär var 45 minut. Underrättelsetjänsterna Skillnaden mellan de två, är naturligtvis enorma.

Nyligen, den USA-byggda Mars Reconnaissance Orbiter sattes in i bana runt den röda planeten, återvänder högupplösta bilder av detta organ. Google Earth och Google Moon finns redan, det är bara en tidsfråga tills vi börjar se Google Mars och Google Asteroids.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.