Vad är en Bindi?

En Bindi är ett märke på pannan, som traditionellt bars av hinduiska kvinnor, men kvinnor av alla religioner och nationaliteter bära dem som dekorationer. I den hinduiska religionen, Bindi är en viktig symbolisk märke, och det anses vara mycket gynnsam. Män kan också bära dessa märken, vanligtvis känd som tilaks eller Tikas. Det finns ett antal olika varianter på den klassiska Bindi bärs runt om i världen.

Bland hinduer, är en Tilak en viktig religiös symbol. Det kan ske i form av en punkt, ett avlångt päronformade, eller en serie av linjer på eller runt pannan. Dessa märken får användas för att ange traditionell tillhörighet, och de är utslitna vid speciella tillfällen, speciella ceremonier, och ibland dagligen, beroende på individen. Bland kvinnor, Bindi är slitna efter äktenskap, och en extra gynnsam varumärke kan göras längre upp i pannan, nära hårfästet.

Enligt den hinduiska religionen, Bindi markerar sjätte chakra, en viktig kraftkälla och balans. Ett märke på plats underlättar flödet av energi, och även bidrar till att hålla demonerna borta. Kvinnor kan göra Bindis från aska och färgad pasta, eller de kan bära dekorativa smycken på plats. Vanligen en Bindi tar formen av en röd prick, vilket återspeglar ursprunget till ordet, Bindu på sanskrit, betyder "drop. "

Människor som inte är hinduer kan bära Bindi liksom, vanligen som en rent dekorativ objekt eller skönhet märke. Många kvinnor i väst vill bära Bindis vid festliga och formella tillfällen, normalt sett är juvelen Bindis som kan klistras på pannan. Märket kan också användas som en religiös symbol bland vissa mindre sekter runt om i världen, som förekommer i en mängd olika former och färger. Många yogis och yoginis i väst bär också Bindis att symbolisera sin anknytning med den hinduiska religionen, även om de inte är praktiserande hinduer.

Det finns ett antal olika namn för den heliga varumärke, inklusive pottu, agna och teep. En sann Bindi bör ett runt märke, trots den utbredda användningen av termen för olika former har skadat betydelse något. I nationer som skyddar religiös frihet för sina medborgare, är det inte ovanligt att se en bindi i pannan av en hinduisk på jobbet eller i skolan, vilket gör honom eller henne lättare att identifiera andra hinduiska medlemmar i samfundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.