Vad är Soyal?

Soyal är en traditionell Solstice fest som innehas av Hopi-indianerna på dag och natt för vintersolståndet. Många kulturer över hela världen firar solstånd på olika sätt, eftersom den kortaste dagen på året bär mycket symbolik för kulturer som lever i cykler av säsongerna. För Hopi är Soyal ceremonin en av de viktiga ceremonierna av året, och det är också en utmärkt ursäkt för en fest, och en chans att umgås med vänner och grannar.

Under denna vinterfest, Hopi utföra ceremonier som är avsedda att ringa solen tillbaka från sin vintersömn. Hopi tror att solguden har färdats långt från stammen på vintersolståndet, så att de använder krigare och andra mäktiga medlemmar i stammen för att locka solen tillbaka. Soyal är också traditionellt en tid för rening och välsignelser, och det är det svarvning av året. Förutom att utföra särskilda ceremonier på Soyal många Hopi också utbyta presenter och väl önskemål. är The Soyal Ceremonin inleds med gåvor av fjädrar bunden med bomull eller andra fibrer som utbyts mellan medlemmar i stammen. När natten faller, Hopi samlas i en kiva, en helig bön underjordiskt utrymme, vilket ger sina gåvor av fjädrar för att dekorera rymden medan folk dansa, be, ge offer till gudarna, och spela musik. Den celebrants också utföra en detaljerad dans som härmar kampen mellan mörker och ljus, med solguden slutligen uppstår i triumf. En av de utmärkande bilder av Soyal är en avbild av en fjäderprydda orm, som företräder mörkrets makter som försöker svälja solen. Under ceremonin, folk offra till ormen som är avsedda att lugna det så att det inte svälja solguden. Solen representeras av en traditionell sköld som medförs i Soyal dans.

Detta Native American firande har mycket gemensamt med Solstice traditioner från andra delar av Världen; besökare från andra traditionella kulturer skulle förmodligen hitta en hel del gemensamt mellan Soyal och sin egen semester vinter. Liksom många andra samhällen, Hopi koppla om återlämnande av solen med en seger för det goda över det onda, och de använder den längsta natten på året som en tid att reflektera och rena sig för det kommande året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.