Vad är Diwali?

Diwali är en festival som firas i Indien och Nepal. Även om det är särskilt helig för hinduer, utövare av andra indiska religioner också fira Diwali, och Jainist, hinduiska och sikhiska samhällen över hela världen firar Diwali med mindre festivaler egna. Tidpunkten för denna semester varierar, eftersom det bygger på den indiska månkalendern, men det är allmänt firas på hösten. Diwali festligheter i Indien engagerar alla, inte bara de religiösa troende, och semester är en stor händelse i den indiska år.

Festivalen firar triumf goda över det onda, på hindi, innebär Diwali "Festival of Lights", och man tänder rader av ljus för att hedra heroiska Siffrorna i indisk mytologi som triumferade över ondskans makter. Diwali är också en gynnsam tid för nya projekt, och många människor rengöra sina hem och öppna alla fönster och dörrar för att välkomna tur och lycka under Diwali. Utbyte av gåvor är också traditionellt under semestern, och många middagar värd och Diwali parter.

Regionala traditioner skiljer sig enormt när det gäller att fira Diwali, eftersom varje samhälle har utvecklat sitt eget unika sätt att fira denna semester. Tekniskt sett är Diwali faktiskt fem dagar lång, med varje dag representerar en annan aspekt av ljusfestival. I många samhällen, personer väljer en dag av Diwali särskilt att fira, ofta med fyrverkerier och andra stora offentliga festligheter. P

många myter och berättelser är förknippade med Diwali. Många av dessa myter center runt nederlag onda demoner, eller ansvarsbefrielse och frihet felaktigt förtryckta människor. Diwali firar religiösa höjd och upplysning också. Många Diwali festivaler ära också särskilda hinduiska gudar som Lakshmi, gudinnan för rikedom, och Ganesha, gud gynnsamma eller en ny början. I många regioner i Indien, människor som också utbyte traditionella Diwali hälsningar när de stöter på varandra på gatan, dessa hälsningar uttrycker en ömsesidig önskan om lycka och framgång under det kommande året.

>

Om du råkar vara besöka Indien under Diwali, vara beredd att sopas upp i festligheterna. Många samhällen huvudsak stänga ner för Diwali celebrations, och det är ett bra tillfälle att lära sig om indisk historia och kultur i första hand. Många människor vill gärna dela sina religiösa och kulturella traditioner med nyfikna och respektfull besökare. Diwali är också ganska kul med fyrverkerier, uppträdanden, middagar och andra evenemang för celebrants. I andra delar av världen, kan du besöka indiska samhällen för att se Diwali i mindre skala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.