Vem är sikher?

sikher är anhängare av sikhism, en religion som har sitt ursprung i Punjab regionen i Indien. Idag kan sikher finns över hela världen, men den största koncentrationen av sikher kvar i Indien. Anhängare av Sikhismen är ofta mycket att känna igen på grund av den religiösa kravet att de avstår från att minska deras hår, med män som bär turban särskiljningsförmåga för att täcka sitt hår, även i enlighet med religiösa skriften.

Sikhismen har sina rötter i 15: e talet, när den första guru, eller andlig ledare, började först med att organisera och kodifiera religion. Guru Nanak tog inslag av både hinduiska och muslimska tro, integrera hinduiska föreställningar om karma hos muslimska monoteism. Nio guruer följt Guru Nanak, med Guru Gobind Singh redan 1699 fullt kodifiering sikhism, och skapa Sri Guru Granth Sahib, de heliga skrifterna för sikhism. Sikh skrifterna omfattar skrifter från guruer, tillsammans med vittnesmål från muslimska och hinduiska profeter. En av de grundläggande idéerna Sikhism är tanken att alla människor är lika, oavsett ras, klass, religion eller kulturell ursprung. Sikher tror också att de har en skyldighet att skydda människor som är fattiga eller behövande, oavsett om de är kolleger sikher. Saint-soldat bud på Sikhism att sikher bör ägna sina liv åt bön, kontemplation och blygsam levande, men att de bör också vara beredda att slåss eller ens lägga ned sina liv för de behövande. Som ett resultat har många sikher militär utbildning, och de är i själva verket kraftigt underrepresenterade i den indiska militären.

sikher är särskilt riktar inte försaka världen söker istället blygsam liv fyllt med bön, hederligt arbete, och hänsyn till andra. Sikher är även riktat till integrera välgörenhet och service i deras liv, hjälpa dem som är mindre lyckligt lottade, och de metoder tolerans och kärlek för hela mänskligheten, även be för alla människor som en del av deras dagliga bönerna.

Ordet sikh" kommer från sanskrit shishya för "lärande" eller "lärjunge", och många sikher anser sig livslånga studenter. Sikher gör missionera inte, men deras tempel eller Gurdwaras är öppna för alla, och de är glada att prata med nyfikna människor om deras religiösa tro. I samhällen med en stor sikh befolkning, är det också vanligt att se sikher aktiva i olika välgörenhet insatser i samhället, och många sikhiska tempel värd för regelbundna vegetariska middagar som är öppna för hela samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.