Var är Malaysia?

en mycket bred bemärkelse, är det land i Malaysia ligger i Sydostasien mellan Indien och Kina. Att precisera sitt läge geografiskt är landet placerad på 7 grader norr om ekvatorn. Ekvatorn är den osynliga gränsen som skiljer jorden i norra och södra halvklotet. Equatorial länder brukar ha varma, ger blöta vädret och Malaysia närhet till ekvatorn det ett tropiskt klimat. Närliggande Indonesien, både i söder och öster, ligger precis vid ekvatorn linjen. är de två viktigaste delarna av Malaysia åtskilda av vattnet i Sydkinesiska havet och Sulu havet. Halvön och västra delen av landet är knuten till Thailand, medan den östra delen ligger i den nordvästra delen av ön Borneo. East Malaysia på Borneo är uppdelad i två stater: Sabah och Sarawak. Brunei är ett grannland på ön Borneo. är Kambodja och Vietnam som ligger norr om malaysiska länder, medan Filippinerna nordost. Singapore gränsar till halvön område på söder. Storleken på Malaysia sägs vara jämförbar med den amerikanska delstaten New Mexico samt länderna Vietnam och Norge.

Malaysia läge är kommersiellt betydelsefullt eftersom det är nära Malackasundet. Detta är en av världens största sjöfart sund. Den Malackasundet är en internationell handelsväg känd för sin enkel navigering för stora handelsfartyg. Malaysisk export innehåller palmolja, gummi, kakao och kryddor samt industriprodukter byggnad.

Andamansjön i West Malaysia är ett populärt turistområde, som förekommer klarblåa vatten och finkornig vita stränder. Snarare än kommersiella fartyg i närheten Malackasundet är Andamansjön huvudsakligen nås av lustjakter och segelbåtar. Sundet Johor är en annan West malaysiska turistområde. Även Port Klang i Johor är en viktig hamnstad, är Lido Beach avsnittet en utväg lokal för turister. Strax bortom sund Johor är det land i Singapore.

En bro kallas den andra länken ansluter Singapore med den malaysiska delstaten Johor. Bron byggdes i januari 1998 för att minska sylt gränstrafik. För det mesta strategin var framgångsrik. De viktigaste under stark trafikstockningar i Malaysia och Singapore gränsen vid helger såsom Lunar New Year.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.