Vad var Camillagate?

Camillagate var en skandal som bröt med den brittiska kvällspressen 1992, då en utskrift av ett uttryckligt telefonsamtal mellan Charles, prins av Wales och hans älskarinna Camilla Parker-Bowles publicerades. Vid tiden ljudupptagningen publicerades var allmänheten redan väl medveten om att prins äktenskap var upplever djup problem, men utsläpp av utskriften var en källa till intensiv skam för den brittiska kungafamiljen. Senare undersökningar visade att telefoner den kungliga familjen hade utnyttjas, som ger tillgång till samtal som hade antas vara privata.

Charles och Camilla mötte år 1970, innan någon av parterna var gift, och man tror att de hade en relation med varandra både före och efter deras respektive äktenskap. Äktenskapet till prinsen av Wales till Lady Diana Spencer 1981 väckte stor uppmärksamhet, och det är möjligt att Charles och Camilla avbrutit sitt förhållande för en tid. Det är dock klart att med det sena 1980-talet hade saken återupptogs, och Camilla Parker-Bowles blev en extremt impopulär figur i ögonen på allmänheten, då hon beskylldes för att bryta upp "Fairytale äktenskap" mellan Charles och Diana. Diana berömda (förståeligt nog) avskydde Camilla. Den sexuellt explicita samtal släpps i Camillagate utskriften gjordes 1989, och den innehöll utförliga uppgifter som tydde på att Charles och Camilla var inblandade sexuellt. Delar av samtalet var också lite motbjudande, lägga till uppståndelsen när avskriften publicerades. Endast ett fåtal år efter Camillagate skandalen väckte Andrew Parker-Bowles och Camilla för skilsmässa. Den trassliga relationer avslöjats av Camillagate skandalen var ett ämne i Storbritannien och utomlands i flera år efter offentliggörandet av utskriften. Efter sin skilsmässa från Andrew Parker-Bowles 1995, Camilla hållit en låg offentlig profil, tills hon sågs offentligt med prinsen under 1999, när medierna anade att deras förhållande var tjänsteman. De två gick sitt yttersta för att legitimera sitt förhållande med prins Charles formellt införa Camilla till drottning 2000, 2005, gifte de två.

Även Charles och Camilla gifte oss, i skuggan av Camillagate skandalen hängde över deras huvuden. Tvister om vilka titlar Camilla skulle vara tillåtet att använda kan ha utlöst en del av Camillagate händelser, och vissa medlemmar av den brittiska allmänheten uttryckt oro med 2005 års äktenskap, med tanke på att Charles var Arvingarna. Detta skulle göra Camilla en eventuell drottning av England, men ryktet säger att hon officiellt kommer att kallas prinsessan Consort, inte drottningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.