Vad är ett landskap?

en provins är ett geografiskt område som har några styrning sekundär ledningen av en central stat eller land. Ett landskap kan även användas som enbart ett uttryck för att definiera ett område. Till exempel i Frankrike, något utanför Paris skulle ha varit en del av en provins, därav uttrycket provinsiell. Provinser i Frankrike nu kan hänvisa till regioner i Frankrike snarare än statlig struktur. En provins är i huvudsak samma som en stat i många avseenden. Provinsen kan drivas av en guvernör och kan ha vissa befogenheter som inte beslutas av landet. Till exempel homosexuella äktenskap rättigheter finns i ett fåtal amerikanska delstater, men är inte tillgängliga i de flesta delstater i USA.

Kanada, till exempel, har provinser i stället för stater. Det har också territorier. Kanadas tio provinser har större rättigheter direkt från chefen för den kanadensiska regeringen än vad de tre områdena. Territoriet har färre "stater rättigheter" och skall generellt följa och inte ersätter de lagar på federal nivå. Som med statligt kontra federal makt i USA, ibland rättigheter provinsen kan hävdas mot rättigheter i landet. I allmänhet, i Kanada, är varje provins begåvad med fler rättigheter än ges den amerikanska stater. Men dessa kontroller och avvägningar mellan de provinsiella och hela regeringen kan och skapar spänningar, precis som sägs rättigheter kontra federala regeringen skapa spänningar i USA. är problem skapade ofta över mängd ström som är inte definierats för en provins i länets författning. Odefinierad dessa områden, eller restkompetens skapar ofta de mest hemliga eftersom en provins kan således besluta om i vilken grad man vill vara suverän över landet som helhet.

provinserna gäller inte enbart för röstning länder. Den största provins i världen finns i Kina, som är indelat i 23 provinser, var och en leds av en guvernör. Den verkliga makten ligger i den kommitté som hör till People's Republic av Kina. Guvernör i en provins i Kina svar till utskottet.

En av de undantag från regeln i Kina är Taiwan, som inte förvaltas av People's Republic av Kina. Det är den enda provins i Kina som kontrolleras av Republiken Kina och endast administreras av denna republik i stället för den centrala kinesiska regeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.