Vad är en ayatolla?

titel ayatollah, vilket innebär Guds tecken , ges till shiitiska präster som har samlat många anhängare och blivit experter på religiösa, etiska, filosofiska och frågor rättspraxis. Det är den högsta rangen av shia teologer. Ayatollorna inte existerar i den sunnimuslimska islamiska sekt; sunniislam inte har ett sådant formellt religiösa hierarkin som de shiitiska men de har också religiösa titlar som Mufti.

För att bli en ayatolla, en shiitiska prästen måste studera Koranen och islam i många år. Titeln är inte skänkt på ett officiellt sätt, och islam tro har inte fastställda några krav att en präst måste uppfylla innan du blir en ayatollah. Istället är titeln tjänas genom att studera, undervisa och predika under en lång tid och dessutom samla anhängare och samla respekt för andra shiitiska prästerskapet.

en blivande präst börjar vanligen genom att studera teologi, vetenskap, juridik och filosofi i en shiitiska heliga staden. Efter några års studier, kommer prästen att börja föreläsa om hans eller hennes tolkningar av Koranen och andra islamiska texter. Senare, han eller hon kommer troligen att skriva böcker om religiösa ämnen och hans eller hennes berömmelse kommer förhoppningsvis spridas. Han eller hon kan bli behandlade en marja 'at-taqlid , som betyder "en källa till tävlan. " Efter ett tag i detta kommer den blivande prästen har idealiskt många anhängare, känd som en muqallid , och betraktas som en ayatollah. Även om de flesta är män, har vissa kvinnor blivit ayatollorna. När en präst har blivit en ayatollah, han eller hon anses behörig att utfärda påbud ursprung i Koranen, Sunnah, ijma?, Och "AQL , som är de shiitiska muslimer "källa till religiösa lagar. De kan också undervisa i hawzas, som är traditionella shia seminarier. En Ayatollah kan också uppmanas att agera som domare eller en hänvisning i religiösa frågor.

En ayatollah kan eventuellt anses vara en Storayatollah eller Ayatollah Ozma , som betyder "stort tecken av Gud. " Det sker på ett sätt som är mer formell än att skänka den typiska titeln. I denna process, beslutar ett råd bestående av shia äldste att en ayatollah bör betraktas som en Storayatollah. Denna process är typiskt inleds efter att han eller hon har blivit allmänt accepterad som en referens för religiösa frågor och har skrivit en eller flera högt refererade böcker om islam. Efter att fått för dålig rankning han eller hon kommer att betraktas som en av de högst rankade experter på muslimska frågor, bara Koranen, profeterna och imamerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.