Vad är en Sabra?

Användningen av termen Sabra har flera betydelser, beroende på läge och kultur. Här är exempel på de vanligaste användningen av ordet Sabra och resonemanget bakom användningen.

Den kanske enskilt vanligaste användningen av Sabra har att göra med identifieringen av en person som är både judiska och även en infödd Israel. Medan många judar bosatta i landet Israel i dag, många medborgare födda någon annanstans och får därför inte betecknas som en Sabra av purister. Ursprungligen myntades som en hånfull term för en Judisk som föddes på israelisk mark, Sabra kommer från ett hebreiskt ord, tzabur .

Tzabur hänvisar faktiskt en kaktus anläggning som är naturligt i området, som ibland kallas fikonkaktus. Den tzabur har förmågan att växa under extremt svåra förhållanden och är känd för att ha ett omfattande system av taggar som skyddar en interiör som är mycket söt och anbud. Hänvisning till en infödda israeliska Judisk som Sabra tenderade att fokusera mer på de svåra yttre och skenbara ovilja att böja sig. Under årens lopp har det gång hånfull sikt börjat accepteras som lekfull slang, med större tonvikt på den hårda yttre som skyddar ett anbud och trevlig inredning. Ett antal olika livsmedel och drycker recept bär namnet av Sabra , på grund av sitt ursprung i det land Israel. I själva verket finns det företag som tillverkar Sabra hummus som används för att göra sådana läckerheter som Sabra kyckling och Sabra chutney. Även om de inte har något att göra med kaktus anläggningen som inspirerade namnet, är rätterna anses ha en tydlig anknytning till kulturen i Israel. Det finns dock vissa livsmedel som kan spåra sitt ursprung direkt tillbaka till Sabra kaktus. På grund av den typ av kött av kaktusar, ett antal läckra rätter kan tillagas med kaktus. I vissa fall är köttet saltade, torkade, och omvandlas till ett pulver som kan användas som en pasta eller en krydda i olika rätter. I andra situationer är det hackas och användas i sallader, liksom delar av frukten skulle användas. Resultatet är ett antal olika typer av Medelhavet stil dipp och såser att införliva Sabra i namnet på skålen tecken på bruk av fikonkaktus i receptet.

Generellt Sabra hänvisar till i första hand till personer som är av den judiska tron och också är infödd medborgare i Israel. Men, i ordets vidaste bemärkelse, Sabra är en term av det har att göra med kultur och samhälle i Israels land. Hålla detta i åtanke om du deltar i en part och erbjuds en portion Sabra hummus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.