Vad är en Mennonite?

En Mennonite är någon som tillhör den Mennonite kyrkan, en anabaptist kyrkan som har varit verksamt sedan 1500-talet. Mennoniter finns över hela världen, ofta i nära sammansvetsat och mycket vänliga samhällen, och deras religiösa traditioner att skapa en tung betoning på gemenskapens förbindelser, public service, och pacifism. I likhet med många kristna sekter, mennoniter uttrycka sina åsikter i en mängd olika sätt, vissa gamla ordningen mennoniter, till exempel, sträva efter att leva enkelt genom att avvisa den moderna tekniken och dressing tydligt, medan Måttlig mennoniter leva relativt normala liv, med inget på utsidan att skilja dem från icke-Mennonite vänner och grannar. Den anabaptist rörelse i kyrkan var en del av en större omvälvning i den kristna gemenskapen som kallas reformationen. Politiken i reformationen var ytterst komplicerade, men de huvudsakligen kokas ner till en skillnad i uppfattning om den dominerande katolska kyrkan, som leder till upprättandet av ett flertal andra kristna sekter. Många av dessa sekter, inklusive anabaptistsna, betonade en återgång till ledning av Skriften och den tidiga kyrkan som förebild.

anabaptistsna kom att kallas "anabaptist" på grund av sina åsikter kring dopet. De ansåg att omedelbart indoktrinering i kyrkan vid ung ålder med dopet sprang i motsats till tullen i den tidiga kyrkan, när det kom folk till kyrkan senare i livet, att göra ett aktivt val att ta till sig de kristna värdena. Mennoniter delar denna övertygelse, med dopet som troende bekännelse och modellering deras beteende på att modelleras av den tidiga kristna kyrkan. Den Mennonite grenen av anabaptist gemenskap är döpt efter Menno Simmons, en religiös ledare som levde på 1500-talet, i slutet av 1600-talet upplevde Mennoniterna en djup split som resulterade i skapandet av Amish community.

Många människor känner Mennonite organisationer som erbjuder katastrofhjälp, och Mennoniterna har blivit känd världen över med sin snabba reaktion på saker som orkaner, jordbävningar och bränder. Många Mennoniter är också involverade i fred och social rättvisa frågor, som en naturlig förlängning av sin pacifistiska och icke-beständiga värden. Mennoniter försöker också leva enkelt liv, bidrar till deras kyrka och samhälle och undviker ackumuleringen av rikedom och materiella tillgångar.

I områden med en stark Mennonite gemenskap, det är möjligt att hitta skolor som drivs av mennoniter och mennoniter är ofta mycket aktiva i sina religiösa gemenskapen och i de större omvärlden. I andra regioner, gamla ordningen Mennonites föredrar att hålla sig själva, och några mycket konservativ sekter kommer bannlysning människor som valde att förkasta kyrkan efter att ha blivit döpt. Många Mennoniter gärna diskutera sin tro och religion med nyfikna människor, och vissa kyrkor Mennonite välkomna människor som utforskar sin tro på tjänster och Mennonite sociala evenemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.