Vad är en Hippodrome?

en hippodrom är en stor sluten anläggning avsedd för friidrott, men trav har också använts historiskt som värd för andra typer av idrottsevenemang. Många exempel på gamla trav finns spridda runt Medelhavet, vilket återspeglar den grekiska och romerska entusiasm för HÄSTSPORT, och ett antal moderna faciliteter kallas också trav.

Ordet "Hippodrome" kommer från Grekiska hippos , som betyder "häst" och dromos , som hänvisar till en travbana eller spår. Som namnet antyder, var trav ursprungligen byggdes för häst och vagn racing, och några var ganska stora, så att så många som 10 vagnar av ras sida vid sida. Trav kan även rymma andra gladiatorspel händelser och parader, och några blev ganska känd och regionalt viktiga.

Två berömda exempel på trav är Hippodromen i Konstantinopel och Circus Maximus i Rom. Båda dessa möjligheter är ganska stora, och som tillåter många åskådare att följa händelserna. Grekiska och romerska racing var lite annorlunda från modern racing, med åkare uppmuntras att smutsa varandra, skapar ett element av fara och förvåning. Dessutom skulle racing i en hippodrom vara ganska farliga vid vändningen polen, där många hästar och ryttare skadades. Som en generell regel, trav är öppna för inslag, och de är ungefär ovalt , med sittplatser runt stadion. Beroende på var man sitter, skulle kvaliteten på View varierar, men de flesta trav är konstruerade för att ge åtminstone anständigt synpunkter från varje plats, med närmare platser tenderar att vara mer eftertraktat eftersom det är lättare att se när man är i närheten av arenan golvet . I svalare klimat, modern trav ibland har tak så att tävlingarna kan hållas i dåligt väder.

några turister besöka de platser i antikens trav, eftersom vissa av dem är anmärkningsvärt väl bevarade, och de är mycket intressant att besöka. Många har häpnadsväckande carvings, fantastisk utsikt och omfattande omgivande komplex av byggnader som kan vara spännande att utforska. Nu en hippodrom kan vara särskilt intressant med en välinformerad guide, som kan ge information och bakgrund om sevärdheter i området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.