Vad är Yorkshire?

Yorkshire är en region i norra England. Fram till 1974 var Yorkshire det egna landet, den största i England, det delades senare för att smidigare civila förvaltningen, i regionen är också känd som Yorkshire och Humber i dag. Denna region i England har blivit känd utanför sitt hemland, tack vare sin rika kulturella traditioner, som födde saker så varierande som Bront? systrar och Wensleydale ost. Även Yorkshire är inte längre ett län, namnet "Yorkshire" lever vidare i ett antal civila grupper i denna region i England, såsom Yorkshire Building Society.

Denna region i England har funnits som en särskild kulturell enhet som åtminstone sedan 800-talet, då det invaderades av danska vikingar och kallas Konungariket Jorvik. Vikingarna drog fördel av resterna av tidigare bosättningar, såsom fastställts fästning byggdes av romarna i Eboracum, som numera är mer känd som York. Den har blivit berömd som en av de grönaste delar av England, tack vare dess höga regn, och de svepande Yorkshire Dales har blivit ganska känd tack vare stora filmer som anges i Dales och skriva av folk för James Alfred Wight, som skrev under namn James Herriot på 1970-talet.

Större städer i Yorkshire omfatta York sig, staden som regionen heter, tillsammans med Bradford, Leeds och Sheffield. Människor hänvisar ibland till delar av Yorkshire som "Ridings," med hänvisning till den historiska uppdelningen av Yorkshire i öst, norr och West Riding. Geografiskt är Yorkshire lätt att identifiera, kantad av floderna Tees och Humber i norr och söder, Nordsjön till öst, och Pennine bergen i väster.

Vid olika tillfällen i historien, Yorkshire har blivit känd för produktion av olika jordbruksprodukter, och regionen upplevde en explosionsartad ökning av industriproduktionen i 19th century, tack vare rika naturtillgångar som kol. Yorkshire var också en gång ett starkt fäste för ull produktion. I England är Yorkshire ibland kallas "Guds eget land", något som medborgarna är ganska stolta över.

Några kända kulinariska export av Yorkshire inkluderar eponymous Yorkshire Pudding , Yorkshire Curd tårtor, ingefära öl, och många älskade godis och choklad. Yorkshire är också hem för flera framstående brittisk lag, inklusive fotboll, rugby och cricket team från olika delar av regionen, och regionen har också utarbetat ett antal framstående medborgare inklusive David Bowie, Dame Judi Dench och mytiska figurer som Robin Hood.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.