Vad är Wat Arun?

Wat Arun, som också kallas Temple of the Dawn, ligger på västra stranden av floden Chao Phraya i Thailand. Templet är ett utmärkande landmärke i Bangkok samt en fungerande buddhistiskt tempel. Wat Arun används i ett stort PR-turist material för folket i Thailand, och känner därmed till många turister, med själva sajten öppen för besök under fasta tider.

Ordet wat innebär skola eller studerar på khmer, som talas i Kambodja och delar av Thailand. Många berömda tempel innehålla ordet wat i deras namn, däribland Kambodja berömda Angkor Wat templet. I buddistisk tempel är platser för kunskap och lärande, med forskare och bibliotek centrerad kring wat . Den aktiva templet i Wat Arun ligger bakom de viktigaste templet, och den omfattar vacker grunder och statyer som liknar dem som finns i stora komplexa. Det har varit ett tempel komplex vid Wat Arun hundratals år.

Wat Arun har ett distinkt utseende, med en enda lång centralt torn eller KRASCHLANDA , omgivet av fyra mindre torn . Den centrala Tornet är 262 fot (80 meter) i höjd, och är starkt dekorerad med porslin kasseras från fartyg som hade använt materialet som ballast. Vissa kritiker har sagt att Wat Arun är mer arrestera på avstånd, när de enskilda elementen används för att bygga den smälta in i en jämn form, men med hänvisning till templet är värda ett besök. Mosaiken av porslin och kakel är också väl värt nära inspektion enligt de mönster och ornament är ganska intressant.

Byggande på prangerna av Wat Arun inleddes i början av 1800-talet, med torn byggs från tegel täckt med puts. Flera steg i trappor leder till terrasser som omger prangerna. Det är oklart vem som introducerade porslin bitar till Wat Arun, men prangerna av templet är täckta med dem, vilket leder till ett mycket märkligt utseende. Prangerna av Wat Arun hålls upp av fantasifulla statyer av demoner och apor, som används för skydd och arkitektoniskt värde.

Wat Arun har många vackra statyer och skulpturer, och även kort inhyste Emerald Buddha. Templet är lätt åtkomlig för båtar som kommer att släppa besökarna ut på kanten av grunderna så att de kan gå in och utforska templet på fritiden. Wat Arun är också ett populärt ställe för solnedgång fotografering, eftersom tornet har ett fantastiskt utseende när silhuett mot en solnedgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.