Vad är Tonglen?

Tonglen är en meditativ praxis som används i tibetanska former av buddhismen. Det är en praxis som har funnits i ungefär 1000 år, och det är en form av meditation som är omringad av andliga ledare som de Dali Lama. Tonglen innebär att ge och ta (eller ge och ta), och dess huvudsakliga idé är att ta negativitet eller andras lidande (eller växelvis dig själv) samtidigt nå ut med ditt sinne i ett meditativt tillstånd att ge kärlek, medkänsla, hopp och styrka att drabbade. Det finns ett antal Tonglen praxis. En sak du kan göra, efter lugnt meditera en stund är att fokusera på lidandet för en person. Mentalt, ta bort dig som lider av den person, och på samma gång du skickar den personen så mycket positivism, kärlek, empati och medkänsla som du kan. Vissa kritiserar denna praxis för vad händer om du får negativitet någon annan? De som praktiserar Tonglen säga det behöver inte vara ett bekymmer. Kristna kan förstå den praxis som liknar förbön, där du bära bördan av någon annan och ge dem din styrka. Dessutom kan du öva Tonglen mot dig själv, genom att se hur ditt sinne och själ lider, emot att lidande och sedan "spela Buddha" som beskrivs av en del, av att kunna lyfta att lidande och besvärliga situationer lidande kroppshållning.

personer som blir skickliga på att meditera på detta sätt kan göra mer än att fokusera på en person, eller på deras egen. De kan fokusera på arten av alla som lider, och ta i, eftersom de andas in, lidandet i världen. I utandning, andas de ut fred, kärlek, medkänsla, förståelse och lugn, ge denna gåva av allt det bästa i sitt slag i världen.

Många tror att efter medling i denna form, är extra sinnesfrid uppnåtts. Om arbetet på dig själv, begår du att älska dig själv och utandning som älskar att omge dig. Vissa tycker arbetet särskilt kraftfulla, framkallar starka känslomässiga reaktioner. Andra bara känner renas genom detta arbete, som i tibetansk buddhism också bidrar till att skapa en person flera andra fokuserade än self-obsessed.

Tonglen också tros främja god karma personligen, och kanske är det karma bäst kan uttryckas som en känsla av frid och riktigheten med sig själv om meditation praktiseras regelbundet. Under dessa omständigheter är dock skyldig ingen för att du tar på deras lidande. De kan vara helt omedveten om att du någonsin har gjort det.

En annan tanke om du tränar tibetanska buddhismen är att Tonglen hjälper till med att uppnå avstår från sorg orsakad av önskan av alla slag. Dessa är områden där människor fortfarande kämpar, och många hävdar att detta förfarande hjälper med sprider lust och flyttar till en plats för glädje och visdom som resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.