Vad är Sigiriya?

Sigiriya är en gammal fästning i Sri Lanka. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1982. Det jämförs ofta med Ajantagrottorna i Indien, även UNESCO: s världsarvslista.

Sigiriya, som kan vara löst översatt som Lion's Rock, byggdes i 5: e-talet, under kung Kasyapa. Man tror dock att regionen har bott i åtminstone sedan den 5: e århundradet f. Kr. , med grottor som har avsatts för utövare av Buddhismen i dessa tidiga århundraden. Ett palats byggdes på platsen av kung Kasyapa, som också byggt en enorm trädgård komplex. Efter kungens död, platsen återgick till sin buddistiska rötter, används som ett kloster för nästa årtusende, tills slutligen överges gång i den 14: e århundradet. Det förblev försvunna fram till början av 20th Century, när en brittisk upptäcktsresande, John Still, återupptäckte den.

klippa Sigiriya är en massiv magma kontakt från en vulkan som sedan länge urholkats, vilket innebär att endast de härdad klippa av kontakten till tornet över den omgivande slätten. Den stiger upp mer än 1200 fot (370), och erbjuder en fantastisk utsikt över stor del platta omgivningarna.

Sigiriya betraktas som en mycket sofistikerad plats för perioden. Den använder sig av intressanta juxtapositions mellan asymmetriska strukturer och symmetriska strukturer för att hjälpa byggnaderna smälter sömlöst i den naturliga geometri plats. Det omfattar också tekniskt avancerade funktioner, såsom vatten strukturer, både över och under ytan.

Webbplatsen har fyra olika regioner. På toppen av berget, på den platta platån, är det övre palatset. Ner lite är Lejonporten och Mirror Walls, på en terrass halvvägs ner i berget. Vid foten av berget är lägre palatset, byggt på sluttningen som leder upp till det stora ansiktet. Och kommer ut ur klippan, för hundratals fötter, är olika murar, vallgravar, och utarbeta trädgårdar. Det finns tre separata trädgård formulären Sigiriya: grottan trädgårdar, blocket trädgårdar och trädgårdar vatten . Alla tre är sofistikerade i sin utformning och genomförande, och de är några av de äldsta bevarade exempel på avancerad kulturlandskap från den antika världen. Användningen av vatten är särskilt imponerande och vackert, med stora som flata stenar för att få vatten knappt täcker dem i en stil som liknar moderna dammar och bäckar, underjordiska vatten som pumpas tunnlar och fontäner som fortsätter att driva mer än 1500 år efter sin konstruktion.

Spegeln väggen är en tekniskt avancerad struktur på Sigiriya. Det var ursprungligen tänkt för så att kungen skulle undersöka saken och se sig själv i all sin prakt. Av porslin, den hölls ursprungligen polerad under Kasyapa regeringstid. Efter hans död, var det inte längre polerade, och börjar i den 8: e talet besökare på webbplatsen började att lämna meddelanden skrivna på berget. Dessa inskriptioner har väl bevarade, och deras budskap är fortfarande klart synliga.

Sigiriya är en av de mest anmärkningsvärda, och under-besökta arkeologiska platserna i världen . Det är en sajt från otrolig skönhet, som syftar till att förkroppsligar många av föreskrifterna i buddhismen som praktiserades på platsen, och utnyttja avancerad teknik för att visa snille och makt av kung Kasyapa. Det har varit anmärkningsvärt väl bevarade, och är en plats som alla besökare till Sri Lanka bör sträva efter att se.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.