Vad är Ritz?

Ritz har flera definitioner alla flödar från samma källa, skapandet av Ritz-Carlton Hotell av kända hotellägaren, César Ritz. Han är mest känd för två europeiska hotell, The Ritz i Paris och The Carlton i London. Dessa hotell var den ultimata lyxiga rum, och efter Ritz död bildades Ritz-Carlton bolaget att öppna fler hotell som bär hans namn i USA. Efter den stora depressionen, bara en amerikansk hotell, Ritz-Carlton i Boston, Massachusetts kvar,. Ändå återväxt av ekonomin ledde till att företaget, som har bytt ägare flera gånger, att bygga fler hotell efter 1940-talet.

César Ritz: s europeiska hotell var dyra, lyxiga och imponerande. Globetrotting miljonärer och kändisar välbesökta dem, och begreppet "The Ritz" blev synonymt med extrem elegans till utgångspunkten prål. Tanken på att "sätta på Ritz" står fast i det allmänna medvetandet på grund av Irving Berlin's består sång 1929, "Puttin 'on the Ritz", som sedan dök upp i en film året därpå, och återigen mycket senare i Fred Astaire 1946 film Blue Skies . För att sätta på Ritz sätt att klä glamorously i den senaste stil, och särskilt att bära kvällen eller mycket fancy kläder. Smoking och klänningar boll, särskilt från formgivare, är av naturen Ritzy. Så är märkeskläder och mycket glitter och glamorösa livet för de rika och berömda. Det är intressant att Berlin ursprungliga texter, som ersattes senare av den mer välkända och kära i Blue Skies faktiskt kommentera en helt annan grupp människor än de rika. Texten hänvisar till personer som bor i Harlem som skulle klä av nior trots sin fattigdom, och sången avspeglar denna fattigdom och den stora depressionen sveper fram över landet. I Berlin ursprungliga tolkning, någon kunde visas snygg med bra kläder och dressing samt med dålig fickor sågs som en tillgjordhet.

Senare ändrade Berlin texten för att återspegla vanor för de rika, släppa hänvisningarna till afro-amerikaner som bor i Harlem. Ändå först, vem som helst kunde demonstrativt paraden fina kläder. Även orden "Puttin 'on" tyder antar en tillgjordhet som inte passar med ens samhälleliga status. Dessutom frasen, "du lägger mig på," brukar innebära, "du inte berättade sanningen. "

För modern filmgoers kanske mest övertygande illustration av hur fina kläder inte nödvändigtvis gör man eller kvinna förekommer i filmen Young Frankenstein . När unge doktor Frankenstein är i stånd att reformera sitt "monster", han tar honom på turné och de två utför i smoking sjöng Puttin 'on the Ritz . Medan publiken inledningsvis imponerad av denna display är de snart kastar sopor och grönsaker när en exploderande skede ljus skrämmer "monster". Denna scen tar idén om "Puttin 'on" tillbaka till sin ursprungliga användningen, och påminner om ordspråket att man inte kan göra en silke pung ur en sugga öra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.