Vad är RSPCA?

Royal Society for the Prevention av djurplågeri (RSPCA) är världens äldsta djurskydd organisation, grundades 1824 i England som i Föreningen för förebyggande av djurplågeri. RSPCA personal och frivilliga som arbetar i en mängd olika sätt att skydda djur och förbättra sin lott på jorden, och som många djurskyddsorganisationer, åberopat RSPCA starkt beroende av donationer från anhängare, men det får också statliga medel.

Organisationen grundades 1824 av en grupp reformatorer spetsen av Richard Martin, MP, som kom att kallas "Humanity Dick", tack vare hans insatser för människors och djurs välbefinnande. Förutom att arbeta på fältet, förespråkar RSPCA även för djurvänlig lagstiftande och samarbetar med organisationer brottsbekämpande myndigheter och andra djurgrupper välbefinnande.

Flera organisationer grundades för att skydda djur låna sitt namn från RSPCA, eftersom organisationen har varit en stor inspiration på djurskydds-området. Australien, Skottland, Nya Zeeland och Irland har alla sina egna versioner av RSPCA, och i USA, Föreningen för förebyggande av djurplågeri (SPCA), även förespråkarna för djurens välbefinnande.

uppdrag RSPCA omfattar undervisning om djurskyddsfrågor, tillämpning av lagstiftning som införts för att skydda djurens välbefinnande, lobbying för att stärka sådana lagar, och arbete med djur opinionsbildning organisationer över hela världen för att skydda djuren. I linje med dessa mål har RSPCA ett antal utländska dotterbolag, och upprätthåller en kontaktlista för dessa organisationer, så att medborgare i andra länder snabbt får tillgång djurskyddsgrupper rapportera missbruk eller engagera sig i kampanjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.