Vad är Pantheon?

en häpnadsväckande triumf i Romarriket, betalar Pantheon hyllning till naiv Engineering, hängiven dyrkan och innovativ kultur. Gång uppfördes förändrades jätten kupolformade templet i Rom, Italien, alltid hur världen tänker på arkitektur. Genom eld och vanhelgande, rechristenings och rededications förblir Pantheon ett klassiskt exempel på mänsklig prestation.

Tyvärr, Pantheon vi kan besöka i dag är inte den ursprungliga inkarnation. Första templet, som inte nämns Pantheon, byggdes av Marcus Agrippa 27 f. Kr. , men tragiskt brann ner 80 CE. Domitianus gjorde ett andra försök några år senare. I 110 CE även han motarbetades av brand. Slutligen, kejsar Hadrianus restaurerade och byggde om dyrkan plats som Pantheon, "Temple of All of the Gods. "

delar i konstruktion och byggande av Pantheon tala till flera nya idéer av den romerska arkitekter. Först av allt, även om kupolen är en central del, är det dold i ögonhöjd från utsidan av templet genom en mer traditionell portiken. Den pelarsalen och rektangulära farstun ger en slät, lågmäld fasad den andlöst vackra interiören. Det är ovanligt på så gamla byggnader att gynna de interiör över utsidan på detta sätt.

andra, eftersom det första semispherical kupol byggdes i världen, det var en bedrift i byggbranschen. Romarna var skickliga med betong och matematik. De visste hur man använder ljus rock, såsom pimpsten, i den sammanlagda betong i taket, men hårdrock som basalt i stiftelsen. I stället för kolumner och stag, utnyttjas de inneboende stabilitet bågar för att stödja den jättelika kupolen. Pantheon har en spektakulär interiör höjd av 143 ft (43 m), som uppgick av diametern på kammaren. This Perfect andel var i linje med deras vördnad för helighet cirklar.

Konstantin och hans Christianizing Roms lett till stora förändringar vid Pantheon. Det brukade vara rader och rader av brons rosor pryder taket i paneler kallas kassakistor. Dessa glödande ornament matchade de två jättelika brons dörrar som ledde in i kupolen. Renässansen härskare, Barberini, stal alla brons rosor i templet för att smälta ner och använda i den katolska St Peter's Cathedral. Pantheon var den första hedniska templet för att bli en katolsk kyrka i 609 CE, då namnet ändrades till Santa Maria ad Martyres, eftersom det är i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.