Vad är Osun-Osogbo?

Osun-Osogbo är en skog i Nigeria. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 2005. Oson-Osogbo är en av de heliga skogarna i yoruba, belägen på Oshun River, nära staden Osogbo.

Traditionellt sett skulle de flesta städer i Yoruba människor har en helig skog strax utanför deras gränser . Med utökad urbanisering och snabb utveckling, men huvuddelen av dessa heliga skogar har nu förstörts. Osun-Osogbo är unikt eftersom det mycket väl skyddad del av Yorbua arv, och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva en av dessa heliga skogar i ett tillstånd som liknar det orörda.

Osun-Osogbo är en helig skog betraktas som residens för fertilitet gudinna, Osun. Skogen själv är full av helgedomar, konstverk, helgedomar, och skulptur. Huvuddelen av dessa erbjudanden ägnas åt Osun, men många finns i vördnad för andra gudar inom Yoruba gudavärlden också. Inom Osun-Osogbo själv är den heliga lunden, ett område med oerhörd andlig betydelse. Osun-Osogbo har uppnått en viss nivå av betydelse, liksom, på grund av sin ställning som kanske den sista Yoruba heliga lundar. Som ett resultat, är det ses som en symbol för kulturell identitet, och många Yoruba människor reser för att besöka lund.

Den Osun rinner genom skogen, och är lugn och vacker, återspeglar den heliga karaktär plats. Gudinna floden, Osun kallas också Oso-igbo, och är en viktig siffra i lokala mytologin, krediteras med magiska krafter som användes för att reglera staden och bygga upp makt i regionen.

En del av det arbete som utförs i Osun-Osogbo är resultatet av en österrikisk kvinna som kom under 1950-talet och antogs i det lokala samhället. Hon bistås lokalbefolkningen i återuppbyggandet många helgedomar och uppföra nya. Ytterst hon gifte sig med en lokal man, och blev även en Olorisha, en prästinna i regionen. är den närbelägna staden Osogbo känd för sina pulserande konst och kultur scen, och erbjuder många roliga aktiviteter för besökare. Det finns en relativt stor, för Nigeria, ex-pat samhället där, och många av lokalbefolkningen är välkomna för utlänningar som vill brant sig mer på traditionell musik och konst.

Många tycker nu Nigeria en något avskräckande uppgift, och turistnäring har inte fullt utvecklat kring besöker webbplatser som Osun-Osogbo ännu. Medan vissa guider finns i området, kan området vara svåra att förstå eller navigera utan lite mer riktning. En handfull av fältarbete turer finns, och det är genom en av dessa som en besökare kan hitta den bästa chansen att verkligen uppleva platsen. Under ledning av en verklig akademisk, och arbeta med dem hands-on med ett projekt, Osun-Osogbo kan bli mer begripliga, och den djupare betydelsen av platsen kan bli mer tydlig. Kort för att helt enkelt gå till webbplatsen med en guide och absorbera energi i stället kan visa sig vara en mycket positiv upplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.