Vad är Ostia Antica?

Ostia Antica är en anmärkningsvärt väl bevarade antika romerska staden inte så långt från utkanten av moderna Rom. Många människor tycker om att besöka Ostia Antica sina resor i Italien, eftersom det är en intressant plats, och vissa människor jämför den med Pompeji, en övergiven romerska staden som också spännande foder för besökare. Människor som vill besöka Ostia Antica kan göra det relativt enkelt att utnyttja kollektivtrafik eller privata turer för att nå platsen, det är en god idé att avsätta en dag att vandra runt Ostia, eftersom det finns mycket att se.

Modern Ostia är mitt i en äng, men då området koloniserades först var det vid mynningen av floden Tibern. Floden har sedan flyttat sjösidan, på grund av tilltäppning och andra naturliga förändringar i miljön. Arkeologiska fynd tyder på att människor har bott på platsen sedan cirka 1500 f. Kr. , och möjligen ännu tidigare, och enligt legenden grundades den romerska staden på området i 700 f. Kr. av Ancus Marcius, den fjärde kungen av Rom. Många av de äldsta bevarade strukturer i Ostia Antica dag runt om i tredje århundradet f. Kr. , vilket tyder på att staden inte kan vara lika gammal som begärs.

Romarna byggde ursprungligen en stad på platsen som en militär anläggning, för att skydda Rom från inkräktare. Det blev dock snart en viktig hamnstad i sin egen rätt, med en stor del av Roms varor som passerar genom Ostia vid någon tidpunkt eller annan. Detta är en av de saker som gör Ostia Antica en intressant plats att besöka, så folk kan se vad en arbetsgrupp hamnstad skulle ha varit som i romarriket.

Ostia Antica plundrades av pirater flera gånger i sin historia, och invaderas av ett brett sortiment av andra. Runt nionde århundradet CE, övergavs staden, och det har till stor del lämnats ensam ända sedan dess, utom under medeltiden, när en del av staden plundrades för byggnadsmaterial. Trots detta har många av Ostia byggnader och fixturer är intakta för människor att beundra i dag, från en amfiteater för föreställningar på ett imponerande mosaikgolv.

Flera guideböcker innehålla avsnitt om Ostia Antica, och det finns även böcker avsedda speciellt för att staden och dess sevärdheter. Det kan bidra till att skapa en guidebok eller en erfaren guide längs när du besöker, för att sätta sevärdheter i sitt sammanhang och besvara frågor till dig när de uppkommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.