Vad är Oktoberfest?

Oktoberfest är ett årligt fall festivalen som äger rum i München, Tyskland. Det är i samband med konsumtion av stora mängder öl och traditionell tysk mat, tillsammans med allmän munterhet. Med några få undantag på grund av krig, tyskar firade Oktoberfest varje år sedan 1810, även om tidig version av händelsen var dramatiskt annorlunda än den moderna inkarnationen. Många samhällen med en stor tysk befolkning värd sina egna versioner av Oktoberfest varje år, att uppmuntra människor att fira tyska arv och samlas i gemenskap. Den första Oktoberfesten var faktiskt en hästkapplöpning, som hölls för att fira bröllop med kronprins Ludwig I och hans fru Therese Sachsen-Hildburghausen. Loppet blev en sådan succé att tyskarna beslöt att upprepa händelsen, lägga till en rättvis också, och sakta men säkert, in öl blandningen och blev till slut viktigt inslag i Oktoberfest. Hästkapplöpningarna lades ner i mitten av 20th Century, men det är fortfarande möjligt att köpa ett brett utbud av hantverk på mässan, när det händer samtidigt som Oktoberfest.

Centrum av moderna oktoberfesten Theresienwiese , "på Therese. " stora tält ställs upp på området med många kända tyska bryggerier, som tjänar öl som åtnjuts av skötare av händelsen. Tälten också normalt ha band spelar tysk musik och människor kan vandra runt smakar olika öl, lyssna på musik, äta klassiska tyska och bayersk mat och titta på traditionellt hantverk. Många vill också klä sig i traditionella bayerska dräkt när de deltar Oktoberfest, att komma in i andan av saker. En av de mest utmärkande dragen i Oktoberfesten är en mörk, rik öl kallas Ma? , em som traditionellt serveras i kvartalet gallon (en liter) kannor. Priset för denna öl är ofta ett samtalsämne bland entusiaster av evenemanget, det kan vara en indikator på den allmänna ekonomiska hälsa och prishöjningarna är givetvis ett ämne för klagomål. Evenemanget inleds med borgmästaren i München ceremoniellt knacka på ett fat Ma?, och det varar i 16 dagar. Under Oktoberfest, enorma folkmassor komma över München, vilket gör den till den största mässan i världen.

Personer som vill delta Oktoberfest kan ofta bokar speciella Oktoberfest paket med organisationer i München. Dessa paket kan innehålla reservationer vid särskilda öltälten, tillsammans med kuponger för öl och mat. Det är en bra idé att göra arrangemang för att i god tid, eftersom boende fylla upp snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.