Vad är Norden?

Beroende på geografiskt läge, språklig anläggning, och synpunkt, Skandinavien är en mycket förvirrande, utbytbara, och ofta STRIDSLYSTEN sikt. Icke-européer verkar airily ovetande om vagt den skandinaviska frågan. Européer, dock i sitt starka stöd för tradition, och maniskt engagemang i precision och kategorisering, är snabba att korrigera en felplacerad definition av "skandinaviska". De är dock inte så snabbt att märka att ordet Skandinavien ofta felstavat som Skandinaviens .

Geografiskt sikt Skandinavien hänvisar till den skandinaviska halvön. Detta halvön är den nordligaste regionen av den europeiska kontinenten, med den extrema norra delarna av den skandinaviska halvön förlängning i Antarktis. Nationer i Norge, Sverige och Finland, särskilt den norra delen av Finland, fyll den skandinaviska halvön, medborgare i dessa nationer, därför anser sig vara sant skandinaver.

lappar, har de folk som lever i arktiska regionen på den skandinaviska halvön upp traditionellt renar som husdjur. Renar är naturligtvis viktig för legenden om Santa Clause, vilket bidrar till myten om att detta glad gubbe bor på Nordpolen. Dock kommer invånarna i den skandinaviska halvön tvisten främmande hävdar att tomten är en skandinavisk, nordpolen att skiljas från den skandinaviska halvön i Arktiska havet.

Historiskt språk verkar ha varit en avgörande faktor för hur olika folk eller nationer som skandinaviska. Termen Skandinavien är gemensam för de svenska, norska och danska språk och är i dag en gemensam avgränsning av nationer omfattar Skandinavien. Finland, Färöarna och Island, dock fortsätta att ingå i den skandinaviska språklig mix, rätt eller inte, på grund av deras likartade språk än talas på den skandinaviska halvön. De olika ordböcker världen gör inte mycket för att klargöra frågor som rör en definitiv skillnad i Skandinavien. Nästan varje ordboken håller med om att Norge, Sverige och Danmark är sant Skandinaviska länder, men där avtal upphör. Inga fastställda kriterierna tycks vara på plats för att inkludera eller utesluta Finland, Island och /eller Färöarna, bland andra mindre territorier och besittningar, i olika definitioner i ordboken i Skandinavien.

Ytterligare muddying de nordliga vattnen är det faktum att i början av 20th Century, politiska, sociala och kulturella likheter mellan Sverige, Norge, Danmark, Finland, och Island har omfattade vad som kallas en "nordisk välfärdsstat. " alltså personer utanför den skandinaviska halvön, det är ett allmänt godtaget utbyta av begreppen "Norden" och "Scandinavian. " Det verkar som, beroende på den oscillerande politiska och kulturella riktigheten av den nordiska välfärdsstaten, finländare, danskar, och den isländska befolkningen anser sig antingen skandinaviska eller nordiska. Begreppet "Nordic", tyvärr fick några bestående fotbollskarriären under regeringstiden av Adolf Hitler i Tyskland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.