Vad är Nag Champa?

Nag Champa är en indisk doft som är bekant används i rökelse, även om det också förekommer i tvål, lotion, parfymerade oljor och ljus, bland annat. Många tror att Nag Champa när de tänker på rökelse, eftersom doften är så allestädes närvarande, och det är ganska populär bland många människor över hela världen. Nag Champa är särskilt nära samband med hippie motkulturella gemenskap, tack vare 1960-talet resor i Indien, där många hippies fått smak för denna speciella rökelse.

Denna rökelse är en del av en familj av indiska dofter kallas Champa rökelsen, eftersom de alla påminner om Champa blomma, mer känd för västerlänningar som Plumeria. Många Champa rökelsen även Plumeria som ingrediens, utnyttja sin rik, söt, tung doft. Nag Champa traditionellt även innehåller en kåda ur Ailanthus träd, en asiatisk infödd, tillsammans med sandelträ.

Människor som har luktat Nag Champa ofta kommentera dess mycket tung, jordig doft. Nag Champa har också lättare anteckningar från sandelträ. Eftersom doften av rökelse kan vara väldigt tungt, många människor vill bränna den i ett väl ventilerat utrymme för att säkerställa att det inte blir kladdiga. Många indiska företag tillverkar Nag Champa käppar, som tenderar att brinna i ca 30 minuter, och rökelse finns även i form av ringar och kottar för människor som föredrar dessa format. I Indien, Nag Champa är används i många tempel som RÖKELSEPINNE eller Agarbatti, som joss käppar är kända i Indien. Joss minnen bränns som offer framför statyer av gudar, och de tenderar att skapa en mycket speciell atmosfär i tempel. Tillsammans med brinnande joss käppar, dyrkar lämna typiskt offer av mat, hantverk och blommor när de ber, för att ytterligare odla goda vilja gudarna. Joss minnen är också brännas på hem altaren.

Eftersom Nag Champa är en så välkänd rökelse, är det oftast mycket lätt tillgänglig. Hälsokost butiker och andra inrättningar som svarar mot motkulturella typiskt bära Nag Champa, och det är också tillgänglig från indiska och asiatiska marknaderna. Du känner igen god kvalitet Nag Champa men gråaktig färg och starka jordig doft, vilket framgår redan innan rökelse bränns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.