Vad är Mercy Corps?

Mercy Corps är en ideell organisation som arbetar i utvecklingsländer, och även i områden som har upplevt den senaste tidens naturkatastrofer. Målet med organisationen är att ge människor möjlighet att åstadkomma positiva förändringar i sina samhällen, med ett starkt lokalt förankrade och förhållningssätt, att göra ändringar från grunden. Snarare än att bara ge mat till en hungrig byn, till exempel, kommer Mercy Corps hjälpa byn fastställa områden för grödor och bevattningssystem att leverera dem, vilket ger både stöd och självständighet.

grundades Denna organisation 1979 som Rädda flyktingfonden. År 1982 utökade räckvidden för organisationen radikalt, behandlar en mängd ämnen utöver flyktingfrågor, och namnet på organisationen ändrades till Mercy Corps International för att återspegla detta. Organisationer som kurs välgörenhetsorganisationer konsekvent markera Mercy Corps mycket höga, eftersom organisationen visar extrem effektivitet, ca 90% av resurserna på Mercy Corps gå direkt till välgörenhet program.

Mercy Corps arbetar med grupper som behöver olika sätt. Förutom att ge grundläggande stöd som mat, husrum och sjukvård, erbjuder Mercy Corps även små företag och utbildnings-lån och deltar i bygg-och revitalisering projekt. Almost15 miljoner människor får hjälp av Mercy Corps varje år, på ett sätt från små till stora, och organisationens marknadsmässigt synsätt för att bekämpa fattigdom och orättvisor är lovordats av några aktivister i området.

Organisationen innehåller en övertygelse att vara ekonomiskt ansvariga rätt i sina uttalande om värderingar, tillsammans med idéer som "mänsklig fantasi och energi kan inspirera till innovativa lösningar. "Mercy Corps fokuserar starkt på att ge dem de arbetar med, och ge alla en röst. Organisationen anser också att människor har rätt att leva i fredlig, säkra miljöer, sänder arbetare till områden i världen som kämpar efter inbördeskrig och kroniska sociala problem för att hjälpa samhällen komma på fötter igen.

motto Mercy Corps är" vara den förändring ", en hänvisning till ett citat av Mahatma Gandhi. Mercy Corps arbetarna kommer från en mängd mycket olika bakgrund, allt från ekonomer till jordbrukare, och de visar upp i varje hörn av världen med aktiva program i länder som Indien, Uganda, Östtimor, Kosovo, Liberia, Etiopien, Irak, Honduras , Jordanien, Colombia, Tadzjikistan, och Peru. Mercy Corps har också flera program som erbjuder stöd till nordamerikaner, inklusive MicroMentor och Gulf Coast Response.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.