Vad är Las Posadas?

Las Posadas är en traditionell mexikansk festival som äger rum från 16 december-24 december. Det minne att söka skydd av Maria och Josef med en rad parter runt kvarteret. I vissa delar av Mexico, Las Posadas eller Posadas är en stor helg, med hela samhället deltar. Mexikanska invandrare i andra delar av världen får också fira Las Posadas, om invandrarna och som är tillräckligt stor, och deltagande är inte begränsad till mexikaner, andra människor i samhället är mycket välkommen att delta.

På spanska, Las Posadas betyder "värdshus", och under denna festival, människor utgör en procession som symboliskt besök hem ber om skydd. Människor i processionen klä ut sig, sjunga sånger, och ibland ta en burro eller åsna längs att företräda åsna som förde Maria i Jerusalem. Ett hem i synnerhet är utsedd till "värdshuset" varje natt, och när processionen når det hem, värdar välkomna dem till Posadas parti som innefattar musik, dans, mat och bön.

Valet av en annan hemsida värd den part för varje kväll i denna festival ser till att alla i ett område kan delta utan overtaxing varje värd. I vissa regioner, frågar processionen ceremoniellt till tak i två andra hem innan placeringen av utsedd part för kvällen, en påminnelse om de svårigheter som Maria och Josef hade när de försökte söka skydd innan Kristi födelse. Normalt är platsen för den part dekorerad med en stor Födelsekyrkan scen.

På festen är gäster serveras en blandning av traditionell mexikansk semester behandlar, och barn leka med en piñata som traditionellt görs i form av en stjärna. På den sista natten i Las Posadas, slutar partiet med en resa till kyrkan för midnatt Födelsekyrkan massa. Normalfallet flera stadsdelar i en stad måste Posadas parter pågår och dessa parter kan träffas när de wend sin väg genom gatorna till kyrkan.

Mexiko är ett mycket religiöst land, och medan Las Posadas är en bra ursäkt för socialisering och partier, är det också en djupt religiös händelse. Många kommuner kan gå samman i bön vid Födelsekyrkan scen innan festen börjar, till exempel, och traditionella Posadas sånger är fyllda med religiös symbolik. Holiday firar också och uppmuntrar vänlighet, generositet och kärlek bland medlemmarna i en gemenskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.