Vad är Kwanzaa?

Kwanzaa är en sju dagars semester som sätter ursprunget till African American. Den strävar efter att hedra de saker som hjälper African American community fortfarande starka. Kwanzaa föddes ur medborgarrättsrörelsen och dess uppfinnare, Ron Karenga, först ville ge afroamerikaner ett tillfälle att fira en semester inte uppfunnits av den dominerande kulturen.

Sedan starten 1966, Karenga's ståndpunkt har skiftat kraftigt. Han tror nu att Kwanzaa är en lämplig fest för många, kanske precis som någon ras i Amerika fira det kinesiska nyåret. Karenga flyttas också sin position till att ge fler människor med olika religioner att fira Kwanzaa utan att frångå sin religiösa övertygelse. Den Kwanzaa Firandet varar i sju dagar och är inte avsedd att efterlikna en afrikansk semester. Ordet "Kwanza" löst översätter på swahili för "första frukten. " Dock Kwanzaa har aldrig tänkt att vara efterliknande av en särskild panafrikansk semester. Det är just firandet av afro-amerikaner, men många i andra delar av världen nu också fira semester. De sju dagar Kwanzaa matcha de sju principerna firade under dagarna. Dessa idéer som triumf idén om gemenskap av individualism. Varje dag är avsedd för en specifik idé. De är i ordning:
 • Unity av familjen, samhället, ras och nation.
 • Självbestämmande som gör en att definiera sig själv, och att definiera en community på nätet. Självbestämmande innebär också firandet av skapelser av tidigare och nuvarande African American.
 • kollektivt arbete och ansvar hänvisar till alla afrikanska amerikanernas steg mot att bygga en hållbar gemenskap tillsammans, och vända sig inåt, att lösa problem.
 • Cooperative Economics avser Afrika Amerikanska företagsledare visa solidaritet i affärsmetoder så att all vinst från enskilda prestation i näringslivet.
 • Syfte definieras som gemensam ansträngning av alla i samhället för att stärka och återställa African American community.
 • Kreativitet medel för att göra så mycket man kan för att försköna och göra minnesvärda i African American community på nätet.
 • Faith hänvisar till tron på ett folk, lärare, samhälle , religiösa ledare och framgång framåt för afroamerikaner.
är dessa principer när de ges ett dygn för observation, men all stress enhet African American folk, och vikten av gemenskap. Kwanzaa firande kan ha en särskild "afrikanska" flair. Hemmet kan vara inredda i färgstarka afrikanska tyger och folk får klä sig i tradition kläder. Det kan också vara en del av firandet av jul och nyårsdagen. I dessa fall, kristna som firar Kwanzaa kan ha julgran, och kinara, särskilda Menorah, som har de sju ljusen representant av Kwanzaa principer. På varje natt Kwanzaa mer ljus är tända. På den sjunde natten alla ljus bläs fram för att symbolisera hela Kwanzaa.

Uppskattningarna varierar mycket på hur många människor firar Kwanzaa. Vissa säger att ungefär tre till fyra miljoner människor i USA observera helgdag, firas 26 december-1 januari. Andra menar att antalet är mycket större och omfattar nu många i afrikanska nationer som också observera Kwanzaa.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.