Vad är Khajuraho?

Khajuraho är en grupp av monument i Indien. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1986. Khajuraho består av ett antal strukturer från både hinduiska och Jain traditioner, och outsides byggnaderna skildra ett antal erotiska scener, bidrar till att göra dem till en av de populäraste turistattraktionerna i regionen.

olika strukturer på Khajuraho byggdes på 10 och 11-talen, enligt regeln om Chandella dynastin. Det var ursprungligen cirka 85 olika tempel, men under åren har många förstördes eller skämda, så att bara 22 kvar. är Templen i allmänhet tillägnad hinduiska gudar, särskilt Shiva, Vishnu och Brahma, men ett antal är också avsedd för gudar av Jain gudavärlden. Ristningarna och statyer på Khajuraho täcker egentligen en rad olika ämnen, även om sexuella ikonerna är de mest kända. Faktum är att ingen av de inre tempel innehåller några erotiska skulpturer och sniderier, istället fokuserar på gudarna själva. Den skenbara motsägelse av sexuell art som täcker tempel ägnas åt andlig praxis har lett till ett antal olika teorier som vad syftet var faktiskt. Vissa har sagt att det handlar om att visa att man för att uppnå andliga frågor, som representeras av insidan av templen och deras engagemang för gudar, måste man lämna bakom den oro som materialet köttet. Andra har sagt att outsides var avsedda att fungera som ett slags Kama Sutra i tredimensionell form, bidrar till att utbilda de unga männen vid templen i konsten att älska. Ytterligare andra tror att den skenbara motsägelse är helt enkelt ett resultat av vår egen uppfattning av de två är separata och att de som gjorde hällristningarna sexualitet var helt enkelt en del av vardagen.

Oavsett ursprungliga syfte har den erotiska konsten att Khajuraho blivit en populär destination och föremål för fotografi. Trots att bara en av tio av hällristningarna är sexuell karaktär, Khajuraho är ovillkorligen representeras av en av dessa erotiska porträtt. Den uttryckliga statyer allt från helt enkelt visar utvecklingen av den mänskliga kroppen genom sexuell mognad, full sexuella handlingar, visat i intrikata detaljer, med överdrivna proportioner att den fungerar mer uppenbara och urskilja.

Byn Khajuraho är värt ett besök i sin egen rätt, som erbjuder en fin utsikt i indianby liv. I närheten av komplexa är också häpnadsväckande Raneh Falls, och Panna National Park, som är en tiger reserv och erbjuder några av de bästa möjligheter för att visa dessa varelser i Indien.

Även byn Khajuraho är ganska liten och ganska isolerad, finns det ändå en fullfjädrad internationella flygplats. Detta gör att besöka monument relativt lätt, och har hjälpt den blivit en av de destinationer premiären turist i Indien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.