Vad är Illuminati?

Illuminati, översatt som människorna i ljuset, hänvisar till flera grupper och till rådande konspirationsteorier om några av dessa gruppers betydelse eller fortsatt inflytande i den moderna världen. Framför allt, var Illuminati en radikal grupp i Bayern grundades 1776, som gav upphov till andra länder också bildar Illuminati grupper. Den bayerska Illuminati, liksom dess grupper utlöpare, var ett hemligt sällskap, som många politiker och intellektuella drogs. Society of Masons ansågs ha nära band med medlemmar av Illuminati, och många frimurare gick med i Illuminati. Vissa Mason grupper ansåg att de stred religiöst med Illuminati eftersom många Illuminati medlemmar var ateister. När det gäller historia kan föreslå, var Illuminati grupper från Europa några av de mer avancerade tänkare av perioden, vilket återspeglar humanism filosofi uppstår vid den tidpunkten. De var emot makten utövas av kyrkor och av adeln. Organisationen, som ett hemligt sällskap, var olagligt. Under de första åren kan det hemliga sällskapet har haft så många som 10 filialer i Europa och 2000 medlemmar från de intellektuella i Europa. Enligt historiska källor, föll Illuminati sönder av 1795. Det är då spekulation och konspiration steg teori på att låna ut en hand. Conspiracy teoretiker hävdar att Illuminati fortfarande existerar i dag och har en fantastisk inflytande över regeringar. En sak som betraktas som "bevis" av existens är förekomsten av ögat i pyramiden av en en USA-dollar (USD) Bill. Och de flesta konspiration uppfattningar höll om Illuminati betrakta ordning som till stor del inflytelserika på frimurarna.

Vissa anser att viktiga medlemmar i början av bildandet av den amerikanska regeringen, var som Thomas Jefferson, och Ben Franklin medlemmar av Illuminati, och att gruppen fortsätter att påverka världsregering. Det föreslås att Illuminati har tagit en aktiv roll i de flesta större händelser i historien. Vissa teoretiker hävdar att vissa ordförande och medlemmar av den brittiska monarkin är Illuminati medlemmar.

Illuminati har nyligen nått stora framgångar med Dan Brown romanen Änglar och demoner . Brown är mest kända som författare av Da Vinci-koden . Han tar Illuminati på som en fråga av intresse, vilket tyder på att alla större vetenskaplig tänkare från Age of Reason och framåt har varit hemliga Illuminati medlemmar.

Brown skildrar en konstant krig mellan Illuminati och den romersk-katolska kyrkan, beskriver konflikten mellan inte bara ateism och kristendom, men också specifikt vetenskap och religion. Hans arbete, som många erkänner förskott konspirationsteorier om gruppen föreslår Illuminati fortfarande existerar och i fortsatt krigföring med Vatikanen. Brown antyder också att Illuminati har infiltrerat varje mäktig politisk organisation, och består till stor del av världens vetenskapliga samfundet.

Facklitteratur verk har gjort samma påstående som Browns, att Illuminati fortfarande existerar idag och är i ständig strid med den katolska kyrkan. Vissa teoretiker menar att Illuminati verka för inrättandet av en ny världsordning och har influerat de flesta av världens händelserna i det 20th århundradet. Vad kan verifieras är att det finns flera grupper som kallar sig Illuminati i 20th Century, baserad på principerna i den bayerska och europeiska grupper. Dessa inkluderar tyska Ordo Illuminatorum, Grand Lodge Rockefeller i USA, och den spanska Orden Illuminati.

olika perspektiv finns på fördelarna med Illuminati i den moderna världen. Vissa tror att Illuminati fokus på vetenskapen i slutändan kommer att förstöra världen. Andra anser att Illuminati kommer att finnas att leda världen med en huvudman beroende av vetenskap, och att de kommer att specifikt få främste efter några katastrofala händelser på jorden förstör de flesta av dess invånare. I viss Illuminati är ett objekt av rädsla, för andra en källa till hopp, och att många de är bara en nyfiken grupp överdrivet i vikt av konspiration teoretiker och skönlitterära verk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.