Vad är Himeji Castle?

Himeji slott är ett stort berg slott i Japan. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1993. Slottet byggdes i början av-14. Talet och förfinades tungt i början 17th century.

Himeji Castle är den klassiska japanska slottet och dess arkitektoniska stil är vad de flesta tänker på när de föreställer sig Japanska byggnader av denna period. Väggarna är vitkalkade, låna den dess smeknamn, White Heron Castle . Detta rentvå är att skydda slottet från brand-som de flesta japanska slott är Himeji Castle görs huvudsakligen av trä, inte sten som europeiska slott. Tak funktionen många av de svepande, pekade konstruktioner i samband med japansk arkitektur, och ge den en saga look.

Slottet skapades först under Ashikaga. 1331 byggandet inleddes på slottet, och det styrdes av Akamatsu Sadanori till hans nederlag i Kakitsu kriget, varefter Yamana klanen tog kontroll över slottet och dess konstruktion. I slutet av 16th century Himeji Castle, som då hade fallit i förfall, övertogs av Toyotomi Hideyoshi. Han gav senare slottet till Ikeda Terumasa, som skulle göra en omfattande ombyggnad kampanj, vilket gör slottet till en modern stat.

Himeji Castle förblev en fästning till slutet av Edo-perioden. Under Meiji-restaurationen var skalade och övertogs av den nya regeringen, som sålde den på auktion. Himeji Castle skadades under andra världskriget, men mirakulöst överlevde. I mitten av 1950-talet en modern ansträngning för att återställa borgen inleddes, och det kom så småningom tillbaka till full hälsa.

Himeji Castle är nu den mest besökta slottet i Japan, och en av de populäraste turistattraktionerna i landet. Det är beläget i Himeji City, som ligger några timmar bort från Tokyo med tåg. Slottet är öppet för allmänheten, och besökarna kan ta sig hela vägen till sjätte våningen. Inuti ser Himeji Castle liknar andra slott, med långa öppna hallar och stora öppna ytor. Det är definitivt byggs som en defensiv slott, inte en pampig övning, och dess inre arkitektur återspeglar detta.

Slottet består av mer än åttio byggnader, och de flesta besökarna tillbringar timmar vandra genom Baileys på olika sätt. Den stegar kan vara lite brant och svår, men även de som har svårt att ta sig runt hittar du massor av inspirera dem.

förmodligen den mest populära delen av Himeji Castle för besökare är invecklad och innovativa labyrint som skyddar strukturen. Göra dig igenom dessa strukturer kräver en hel del kunskap, och det är lätt att gå vilse. Ursprungligen tillät denna design försvarare tillfälle att regna ner pilar och stenar på några spioner eftersom det skulle ta ens de mest hängivna inkräktarna lite tid att ta sig till det inre tornet.

Himeji Castle är utan tvekan en av de mest intressanta exemplen på japansk arkitektur, och med dess relativt tillgänglig plats, är väl värt ett besök för alla som befinner sig i Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.