Vad är Goreme?

Göreme är en nationalpark i Turkiet. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1985. Göreme är namnet på staden i Cappadocia region i Turkiet, och den innehåller ett antal fantastiska formationer.

Erciyes, en närbelägen vulkan, bröt ut för tusentals år sedan, och omfattade cirka 8. 000 kvadrat miles (20. 000 kvadratkilometer) i lava, som så småningom bildade vackra, mjuka bergsformationer över hela området. De flesta av klippan var urholkas med tiden, och lämnar bara de svårare tak för att överleva, att de strukturer som idag kallas fairy skorstenar. under 4: e århundradet, började Goreme lösas genom små kristna samfund. De upptäckte att det soft rock kan lätt huggen, och så grävde ut kyrkor, naturreservat, hus, kloster och celler. Tidigare strukturer som byggts, som grävdes under omstörtande period, dekorerades sparsamt, men senare konstruktion hade utarbeta fresker.

Kyrkorna i Göreme är en av de tre attraktioner, och är mer eller mindre unikt i världen. Den Tokali Kilise är den största av Kyrkor Goreme, är från omkring 9: e århundradet. Fresker i denna kyrka är häpnadsväckande, med livfulla användning av färg och vackra skildringar av olika helgon, apostlar och scener visar Jesu Kristi liv.

Barbara Kilise är en kyrka i Goreme fira liv Saint Barbara. Hon var en egyptisk helgon, som praktiserade kristendomen trots att fängslas av sin far för att försöka förhindra sin tro. När han upptäckte henne, torterades han henne och dödade henne. Yilani Kilise firar Saint George dräpa draken, och innehåller även skildringar av kejsar Konstantin. Andra kyrkor i Goreme omfattar Karanlik Kilise, det Elmali Kilise, och Carikli Kilise.

tunnlar och underjordiska grottan bostäder är en annan av de stora attraktionerna i Goreme. De äldsta bevisen för avveckling i grottor i området går tillbaka till den 4: e århundradet f. Kr. , när Xenophon den grekiska skrev om att se lagringsutrymmen under jord när de passerar genom Kappadokien på väg till Persien. Grottorna var favoriserade som bostäder delvis på grund av det skydd som erbjuds från elementen. I den 13: e århundradet, Skutariotes den bysantinska skrev om det balanserade temperaturer bostäder i Goreme erbjuds året runt. Den underjordiska bostäder Goreme är unika i världen, delvis på grund av den unika älva skorstenarna att utströdda i landskapet . Detta gjorde det möjligt för byggande av bostäder inte bara djupt under ytan, men väl upp över basnivån för den omgivande slätten. Detta leder till en sorts andlig arkitektur, där fysiska skyskrapor tycks växa upp hundratals meter upp i luften.

Göreme är en av de största turistattraktionerna i västra Turkiet, och innehåller tillräckligt mycket märklig sevärdheter att hålla nästan alla upptagen i flera dagar i sträck. Göreme har något för alla, med påfallande naturliga formationer som ger stark skönheten till dem som älskar naturen, vackert smyckade tidiga kristna kyrkorna bevilja en religiös stillhet och vördnadsfull närvaro till de mer andlig böjd och unika bostäder som visar en av de mest spännande sätt människor kan leva för dem som är intresserade av arkeologiska platser.

Hela webbplatsen är lätt att komma till, med bussar som kör regelbundet från Istanbul, och det finns en bra turistinfrastruktur hela. Paths crisscross dalen, och är gratis för alla besökare. Kartor erbjuds på de flesta hotell, och visar ett antal vägar att ta genom dalen. Balloon rider erbjuds även av ett antal leverantörer, och varar i cirka 45 minuter tar dig genom dalen som vinden blåser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.