Vad är Ganges?

Ganges är en flod som sträcker sig över norra Indien och delar av Bangladesh. Denna flod har en helig plats i hinduiska religionen, vilket gör det till ett populärt resmål för hinduiska pilgrimer, och det spelar också en viktig ekonomisk roll i Indien. Några forskare har uttryckt oro över framtiden för Ganges, eftersom de glaciärer som ger näring åt sitt övre lopp krymper, och floden kan försvinna helt som ett resultat, som behandlar ett förödande slag mot nationen Indien.

floden har sitt ursprung i Himalaya, och flöden 1. 560 miles (2. 510 mil) för att släppa ut i en massiv delta vid Bengaliska viken. Längs vägen är Ganges matas med många tillflöden, skapar en enorm flod slätten som är oerhört värdefullt för indiska jordbruket. Slätten i Ganges är en av de mest jordbruksinriktade produktiva områdena i Indien, att stödja en stor del av landets befolkning, och Indiens befolkning är starkt koncentrerad till detta område som ett resultat.

hinduer tror att Ganges är en helig flod, med befogenhet att rena badande från synder. Många hinduiska festivaler äger rum nära Ganges, och hinduer ofta samlas vid floden den heliga dagar, att bada i vattnet och tillbe gudinnan Ganga, personifieringen av floden i den hinduiska gudavärlden. Ganges är också en populär plats för att sprida askan av de döda, och många Ghats eller plattformar kremering är stationerade vid floden Ganges av detta skäl. Den heliga staden Varanasi ligger på stranden av Ganges, och floden är också fylld av många tempel och andra platser för tillbedjan. Många besökare till Indien besöka de Ganges, eftersom floden ger en fascinerande inblick i indiskt liv och kultur, det är centrum för både jordbruk och gudstjänstlivet och banker tenderar att bli trångt med en mycket färgrik blandning av människor, djur, och varor.

är The Ganges starkt hotade av föroreningar, vilket är en viktig fråga för många forskare som arbetar i Indien. Vattnet är kraftigt kvävas med bekämpningsmedel, näringsämnen avrinning, industriavfall och miljöfarligt material som obehandlat avloppsvatten. Försök har gjorts att rengöra Ganges, men hindras de av bristfällig reglering av många industrier i Indien, och förvärras av en svårighet att tillämpa sådana föreskrifter. Eftersom floden krymper på grund av en sjunkande utbudet av glaciärer smälter, kan Ganges bli en koncentrerad ström av föroreningar som kan vara mycket farligt att bada i eller använda för jordbruket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.